Brajan Romero (©AFP)
Brajan Romero (©AFP)

Sreća se osmehnula Riveru, Independijenteu okrenula leđa: Romero poništio Bustosa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.09.21. | 06:25

Ništa od smene na vrhu...

Nestrpljivo se u Argentini iščekivao Superklasiko u koji je treća strana umešala prste i posle pet minuta zabave označila kraj žurke. Igranka tek predstoji... Oni malobrojni, koji bi jednim okom pratili duel između Argentine i Brazila, da se odigrao, bili bi River Plejt i Independijente. Vremena taman toliko da se odvoji oko, upije svaki detalj i potom istrči na teren. 

Žurka su prekinuli ljudi u crnom, zdravstvene vlasti imale su svoj šou. Od Superklasika nema ništa, Argentinci su otišli put domovine, a ni after nije bio neki. Ugasio se plamen i u River Plejtu, i u Independijenteu - 1:1 (0:1). 

Izabrane vesti

Osokoljen je Independijente stigao na Monumental, jer je trijumf značio izbijanje na lidersku poziciju. Jednak ulog meč je imao i za River Plejt, samo što Milioneri ne bi mogli samostalno da se baškare na vrhu tabele, već bi se gurali Taljeresom i Lanusom. 

Mnogo toga je planirano i kalkulisano, ali slabo izračunato. Brojke se nisu poklopile ni Riveru, ni Independijenteu. I jedni i drugi ostali su kratki, pa u argentinskom šampionatu kolo vodi dvojac koji je zbog jučerašnjih remija čupao kosu i pomirio se da ga neko vreme, makar do idućeg kola, prvo mesto neće gledati. 

Iz Liga kupa Argentine - takmičenje prouzrokovano pandemijom virusa korona koje je potrajalo dve sezone - Independijente nosi lepe uspomene sa poslednjeg gostovanja River Plejt. Zaličilo je u 30. minutu da bi kao i pre nekih osam meseci Independijente mogao u Aveljanedu da se vrati uzdignuta čela. 

Alan Velasko uočio je Fabrisija Bustosa, promenio je težište igre i dijagonalom spojio saigrača sa golom. Prijem Bustosa nije bio savršen, ali se snašao. Provukao je loptu pored golmana i zatresao mrežu. River je izazvan toga časa, šahovska partija je pokrenuta. 

Topovi Milionera bili su puni. Pucali su sa distance... Nisu bili ni blizu. I veliko je pitanje da li bi se River spasio poraza da mu se fortuna nije osmehnula. Horhe Karaskal je lažnjakom izbacio čuvara, namestio se i opalio. Pogodio je igrača u bloku, a lopta se odbila za poželeti samo ako ptate Brajana Romera. Napadač domaćeg tima pratio je razvoj situacije, izmigoljio se čuvarima i iz teške pozicije savladao golmana Independijentea.

ARGENTINA 1 - 10. KOLO

Petak

Defensa i Hustisija - Sentral Kordoba 1:1 (0:0)

Subota

Urakan - Aldosivi 2:0 (1:0)

Atletiko Tukuman - Arsenal 0:0

Lanus - Sarmijento 1:1 (0:0)

Kolon - Njuels 1:1 (0:1)

Platense - San Lorenco 1:1 (0:0)

Nedelja

Rosario Sentral - Boka Juniors 1:2 (1:1)

Godoj Kruz - Himnasija La Plata 4:0 (0:0)

Patronato - Taljeres 0:0

Rasing - Banfild 0:0

Ponedeljak

River Plejt - Independijente 1:1 (0:1)

23.00: (2,45) Estudijantes (2,85) Argentinos Juniors (3,40)

Utorak

01.15: (2,00) Velez (3,30) Union (4,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Rasing KlubBanfildRiver PlejtIndependijenteArgentinaArgentina 1Južna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara