Nikola Srećkovic, Foto: Starsport
Nikola Srećkovic, Foto: Starsport

Srećković skicirao pobedu za novi korak Spartaka ka mirnoj luci

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.05.22. | 18:58

Subotičani trijumfom nad Kolubarom (2:1) napravili značajan korak ka opstanku u eliti

Serija pobeda novog Pazara i trijumf Radničkog iz Kragujevca protiv Proletera (2:1), nametnuli su igračima Spartaka imperativ osvajanja bodova protiv Kolubare. Duel sa rivalom kojeg samo teorija deli od overe mesta u eliti i naredne godine, Golubovi su dočekali bez prava da ispuste bodove, a pozicija u kojoj se nalazi domaćin bila je dovoljna inspiracija i pokretač ekipi na čelu sa inspirisanim Nikolim Srećkovićem koji je sa dve asistencije iscrtao pobedu (2:1).

Krilni napadač Spartaka već u 2. minutu utakmice odličnom povratnom loptom sa levog krila obavio je značajan deo posla, a lepo proigravanje preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca u vošstvo je pretočio Lazar Tufegdžić.

Izabrane vesti

Radost domaćina trajala je samo deset minuta, a odgovor Lazarevčana režirao je Miloš Filipović. Fudbaler Kolubare spremno je dočekao loptu posle pokušaja Uroša Đuranovića koji je želeo da uputi udarac, ali je loše zahvatio loptu te se njegov udarac ispostavio kao idealna asistencija.

Ofanzivna borba spuštenih gardova bila je uzrok brojnih pretnij na obe strane, te je neposredno posle izjednačujućeg gola Kočović pokušao da donese potpuni preokret međutim gađao je preko gola.

Niz pokušaja nastavljen je novim golom Vidakovića u 24. minutu. Fudbaler Subotičana bio je najspretniji pred golom gostiju i glavom centaršut Nikole Srećkovića iz slobodnog udarca sa desnog krila pretočio u novo vođstvo.

Raspoloženi domaćin je do odmora pretio preko Nikolića i Srećkovića, dok je najbolju šansu za Kolubaru imao Đuranović, ali promene rezultata nije bilo. U nastavku utakmice, Golubovi su još jednom pogodili mrežu, ali je pogodak poniišten zbog ofsajda. Kako se bližio kraj susreta, Kolubara je preuzimala ofanzivu i stvarala sve veći pritisak na poslednju liniju Spartaka koja je odolela, te su Subotičani stigli do dragocena tri boda i odrćali dva boda prednosti u odnosu na Novi Pazar.

SUPERLIGA, PLEJ-AUT - 5. KOLO

Subota

Metalac - Novi Pazar 3:0 (1:0)

/Dimić 23, Mujezinović 56, Mustafa 80/

Nedelja

Radnički KG - Proleter NS 2:1 (0:1)

/Tomić 86 pen, Maksimović 89 - Jovanović 45+2/

Spartak - Kolubara 2:1 (2:1)

/Tufegdžić 2, Vidaković 24 - Filipović 12/

19.05: (1,55) Mladost (3,70) Radnik (6,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

SpartakKolubara LazarevacNikola SrećkovićLazar Tufegdžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara