Darko Tešović, trener Radničkog iz Sremske Mitrovice (©Starsport)
Darko Tešović, trener Radničkog iz Sremske Mitrovice (©Starsport)

Sremci do elite mogu kroz baraž, ali prvo da pobede Novosađane po treći put u sezoni

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.05.23. | 10:15

Susret Radničkog sa Kanarincima (17.00) otvoriće 34. kolo Mozzart Bet Prve lige Srbije

Ovog petka se nastavlja takmičenje u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije, od 17 časova su na programu dva meča, po jedan iz plej-ofa i plej-auta. U Sremskoj Mitrovici će Radnički da ugosti RFK Novi Sad, dok će u Čajetini da se sastanu Zlatibor i Trajal.

Ljubiteljima domaćeg fudbala svakako je zanimljiviji prvonavedeni meč, jer je reč o duelu dva tima koji se bore za plasman u baraž za Mozzart Bet Superligu. Trenutno su i Novi Sad i Radnički ispod crte, gledaju u leđa Jedinstvu i Grafičaru.

Izabrane vesti

Četiri kola pre kraja IMT je već obezbedio direktnu promociju, a Železničar će imati priliku da mu se i zvanično pridruži u subotu. S obzirom na to da je Grafičar vezao četiri utakmice bez pobede, prednost u odnosu na pratioce mu se istopila i rizikuje da padne dodatno na tabeli. Filijala Crvene zvezde ima šest poena više od Novog Sada, a sedam od Radničkog, dok četvrtoplasirano Jedinstvo zaostaje četiri boda.

Radnički je ligaški deo Mozzart Bet Prve lige završio na četvrtoj poziciji, ali se u plej-ofu nije pokazao baš najbolje u okršajima sa najboljim timovima. Odigrao je 2:2 sa Grafičarom, a potom je izgubio kod kuće od IMT-a (3:1) i u Pančevu od Železničara (3:0).

17.00: (2,00) Radnički Sremska Mitrovica (3,25) RFK Novi Sad (3,70)

Sremcima je ipak uteha u tome što im sada predstoji uslovno rečeno lakši deo takmičenja, protiv ekipa koje su posle 30 kola bile iza njih na tabeli, ali sada su to ipak direktni rivali za baraž. Da će da bude lako, neće, ali Radnički je već dva puta ove sezone uspeo da pobedi Novi Sad, pa što ne bi i treći. U oktobru je u Sremskoj Mitrovici bilo 1:0 za domaćina, a 1. aprila u „Srpskoj Atini“ bilo je 4:1.

Novosađani svakako nisu briljirali u plej-ofu, u prva tri kola su imali po jedan od svakog mogućeg ishoda. Prvo ih je savladalo lako Jedinstvo u Ubu, sa 3:0, zatim su bili bolji od Inđije 2:0, a 1. maja su podelili bodove sa novobeogradskim Radničkim – 2:2.

17.00: (4,10) Zlatibor (3,25) Trajal (1,88)

Što se tiče plej-auta, kolo otvara okršaj davljenika. Zlatibor je već prežaljen, više ni matematički nema šansu da izbegne selidbu u Srpsku ligu, dok se Kruševljani još uvek batrgaju. U plej-autu su ovojili samo jedan poen, sada imaju četiri poena manje od prvog tima iznad crte, Metalca. Zato, u Čajetini jednostavno moraju da pobede.

Prva dva okršaja ovih rivala, u avgustu i novembru prošle godine, završena su identičnim rezultatom – 2:1 za Trajal.

MOZZART PRVA LIGA SRBIJE – 34. KOLO

PLEJ-OF

Petak

17.00: (2,00) Radnički Sremska Mitrovica (3,25) RFK Novi Sad (3,70)

Subota

17.00: Inđija – IMT

17.00: Grafičar – Jedinstvo Ub

17.00: Radnički Novi Beograd - Železničar

PLEJ-AUT

Petak

17.00: (4,10) Zlatibor (3,25) Trajal (1,88)

Subota

17.00: Loznica – Rad

17.00: Vršac – Mačva

Nedelja

17.00: Metalac – Sloboda Užice

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeRadnički Sremska MitrovicaRFK Novi SadZlatiborFK TrajalTrajal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara