Slavoljub Srnić (©MN Press)
Slavoljub Srnić (©MN Press)

Srnić: Nisam hteo da pričam sa drugima, čekao sam Zvezdu

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.01.22. | 08:15

"Zadovoljan sam minutažom, svojim radom sam se izborio za nju", kaže fudbaler crveno-belih za Mozzart Sport

Džoker, kec iz rukava, Zvezdin vojnik... Razni su opisi koji se koriste za Slavoljuba Srnića od kada se pre godinu dana vratio iz Las Palmasa na stadion Rajko Mitić.

U prvom mandatu, kod Vladana Milojevića, bio je gotovo nezamenjiv, dok kod Dejana Stankovića šansu dobija sa klupe. Ali, važne utakmice ne mogu da prođu bez njega. Od povratka u klub sakupio je okruglo 40 nastupa.

Izabrane vesti

Bilo je skeptičnih kada se vratio iz Španije, međutim, brzo ih je razuverio svojim igrama. Posebno na međunarodnoj sceni.

Primera radi, protiv Ludogoreca u Razgradu Srnić je imao 10/10 dobijenih defanzivnih duela i 4/4 ofanzivna.

"U toj utakmici sam prvi put u karijeri igrao zadnjeg veznog. Menjao sam Sanoga, pošto je on morao da se spusti na štopera. Zadovoljan sam kako sam odigrao, dobio sam mnogo pohvala, a sa misterom Stankovićem sam se šalio da me je pobrkao sa bratom Dragoljubom, jer on igra tu poziciju... Naravno da svaki igrač želi da igra uvek od starta, ali ja sam zadovoljan i kada iskočim iz senke. Imao sam zapaženu minutažu, svojim radom sam se izborio za nju. Ništa mi nije poklonjeno, nego sam to zaslužio", ističe Srnić u razgovoru za Mozzart Sport.

Od svih utakmica koje je igrao po povratku u klub samo je u dve teren napustio pognute glave. Posle poraza od Šerifa (0:1) i remija sa Radnikom (1:1).

"Imali smo dva kiksa koji nam nisu trebali. Poraz od Šerifa boli, ali videli ste kako su odigrali u Ligi šampiona i o kakvoj ekipi se radi, tako da se to ne može računati kao kiks. Protiv Radnika smo izgubili tamo i igrali nerešeno kod kuće što nije smelo da nam se desi, ali imamo vremena da ispravimo stvari i prestignemo Partizan. Derbi će se igrati kod nas, to ne znači da smo favoriti, ali je svakako lakše kada igraš pred svojim navijačima. Ništa nije izgubljeno, mi kada smo pravi, kada igramo kao tim, možemo mnogo toga. Pokazali smo to u Evropi, a verujem da ćemo i u domaćem prvenstvu"

Bio je Srnić u protokolu i kada su crveno-beli poraženi u Surdulici 1:2, ali nije ulazio u igru.

"Tako je još teže, kada gledaš sa klupe kako ekipa gubi. Mi smo svi jedna velika porodica, bez obzira ko je na terenu, na klupi ili tribinama, uvek svi isto proživljavamo utakmicu".

Pouzdanim partijama, od juče 30-godišnji Šapčanin izborio se za novi ugovor sa Crvenom zvezdom.

"Za tri minuta smo se dogovorili, ostalo je još samo da potpišem. Znam da je bilo klubova koji su se raspitivali, Atromitos, Astana i još neki, ali nisam hteo da ulazim u bilo kakve pregovore. Čekao sam Zvezdu. Stanković mi je pre pauze rekao da računa na mene, tako da sam znao da ću ostati, samo sam čekao klub da me pozove. Kada imaš ponudu Crvene zvezde, ne razmišljaš o drugima", ističe Srnić.

Crveno-beli danas putuju u Tursku, gde će se naredne tri nedelje pripremati za nastavak sezone. Prioritet je peta titula u nizu.

"Prvenstvo nam je u prvom planu, to je i rečeno na jučerašnjem okupljanju. Želimo da ponovo osvojimo duplu krunu, a naravno da bi bilo lepo da uz to napravimo i još neki korak u Ligi Evrope. O tome, ipak, trenutno ne razmišljamo, već ćemo tokom priprema biti koncentrisani na to kako da prestignemo Partizan".

Nisu navikli u aktuelnoj generaciji Zvezdinih fudbalera da u Superligi gledaju nekome u leđa. I pored tog pritiska, iza sebe imaju sjajan učinak u grupi Lige Evrope. Osvojili su prvo mesto i plasirali se direktno u osminu finala.

"Svaka utakmica u Zvezdi je pritisak, nebitno koje je takmičenje. Nekada u Evropi igramo protiv ekipa koje nije lako dobiti, ali uvek idemo na najviše ciljeve. Bogu hvala, odigrali smo sjajno u nimalo lakoj grupi. Neko će reći da nije bila atraktivna, ali takve grupe su i najteže za igranje jer svako može svakoga da pobedi. Mi smo pokazali da imamo kvalitet i zasluženo bili prvi. Sada čekamo nove izazove", zaključio je Srnić.


tagovi

Slavoljub SrnićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara