Vesna Milivojević (©Starsport)
Vesna Milivojević (©Starsport)

Srpkinja za kojom žale Australijanci: Vesna bi već ove sezone mogla da osvoji Zlatnu kopačku

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.11.23. | 12:31

Fudbalerka Kanbere Junajted u centru pažnje ove sezone, iako njena Kanbera još uvek nema nijednu pobedu

Zanimljivom temom bave se australijski mediji, a u centru pažnje našla se fudbalska reprezentativka Srbije Vesna Milivojević. Ova 21-godišnja igračica Kanbere je uvrštena među pet najvećih talenata australijskog šampionata.

To nije mišljenje jednog pojedinca, već više njih. Temom koju je objavila sama A liga na svom sajtu bavile su se legendarna fudbalerka iz Australije Grejs Gil, kapiten Sidneja Natali Tobin i komentator Teo Peliceri.

Izabrane vesti

Zasad su odigrana tri kola A lige, a Kanbera ima samo jedan poen. Milivojevićeva se izdvojila ispred svojih saigračica tako što je postigla tri gola, dva protiv Adelejda (4:4) i jedan protiv Kanbere u prošlom kolu (2:3).

Ljudi kada gledaju Vesnu Milivojević možda ne shvataju koliko je mlada, jer igra sa takvom ozbiljnošću i stavom. Nadamo se da ima barem još jednu deceniju karijere ispred sebe. Igrala je već za reprezentaciju Srbije, tako da je nažalost nećemo videti u dresu Australije. Mislim da bi potencijalno mogla da osvoji ove sezone Zlatnu kopačku ili Dolaninu medalju za najbolju igračicu“, rekao je Peliceri.

Milivojevićeva je rođena u Sidneju, ali je odabrala da igra za Srbiju. U sezoni 2021/2022 je igrala u Spartaku iz Subotice, nastupala je za Golubice i u Ligi šampiona, posle čega se vratila u Australiju. Za nacionalni tim Srbije odigrala je 14 utakmica i postigla jedan gol, protiv Bugarske u kvalifikacijama za minulo Svetsko prvenstvo, na kojem je Australija bila četvrta.

U ovogodišnjoj Ligi nacija Milivojevićeva je odigrala sva četiri dosadašnja meča. Ulazila je sa klupe na svakom od njih, protiv Ukrajine (2:1), Grčke (4:0) i dva puta protiv Poljske (1:2 i 1:1).



tagovi

Ženska fudbalska reprezentacija SrbijeVesna MilivojevićAustralija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara