(©MN Press)
(©MN Press)

Srpkinje same sebe pobedile

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.10.23. | 19:43

Autogol i težak kiks kod drugog pogotka donele bodove Poljskoj – 2:1

Ako postoji nešto što se zove „nezaslužen poraz“ u sportu, onda je slika i prilika večerašnji meč srpskih fudbalerki sa Poljskom u Ligi nacija.

U najmanju ruke reprezentacija Srbije zaslužila je bod, ali je sama kriva što je ostala praznih ruku u Tihiju, jer je maltene sama sebe pobedila greškama u odbrani, a promašila je sijaset prilika da dođe do izjednačenja – 2:1.

Izabrane vesti

Poljska se ovom pobedom izdvojila na prvom mestu tabele, ali po svemu prikaženom Srbija će i te kako imati šansu da pobedom kod kuće uzvrati rivalkama i preotme lidersku poziciju u grupi do kraja Lige nacija.

Povela je Poljska – autogolom. Igrao se 17. minut kada je Anđela Frajtović loše reagovala na centaršut s boka i sa desetak metara poslala fudbal u svoju mrežu.

A, u 42. minutu je na pogrešnoj nozi uhvaćena Nevena Damjanović, izašla je visoko i zatekla je duga lopta Grabovske prema Pajor, nije uspela srpska fudbalerka da se vrati na vreme, u pokušaju reakcije promašila je ceo fudbal, te je poljska ofanzivka imala sve vreme ovog svega u situaciji jedan na jedan sa Sarom Cetinjom da pogodi za 2:0.

Mnogo bolje je Srbija igrala u drugom poluvremenu, nizale su se šansa za šansom, a Jovana Damnjanović je 15 minuta pre kraja prepolovila zaostatak. Teško je i opisati kakve su šanse pulenke selektora Dragiše Zečevića promašile nakon toga, od Vesne Milivojević, preko Violete Slović do Jovane Damnjanović. Nije bilo dovoljno koncentracije ni u napadu, kao ni prethodno u odbrani i bodovi u Tihiju su ostali u rukama Poljakinja.

Reprezentacija Srbije će za četiri dana ugostiti Poljsku na glavnom terenu Kuće fudbala u Staroj Pazovi.

LIGA NACIJA ZA ŽENE - 3. KOLO

Liga B - Grupa 3

Grčka - Ukrajina 2:1 (1:1)

/Marku 36, Spiridonidu 72 - Kalinjina 3/

Poljska - Srbija 2:1 (2:0)

/Frajtović ag 16, Pajor 42 - Damnjanović 75/



tagovi

Liga nacija za ženeŽenska fudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara