(© MNPress)
(© MNPress)

Srpske sudije se pobunile: Zvezda i Partizan nam crtaju mete na čelu, iz FSS-a nas niko ne pritiska

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.09.20. | 17:29

"Ukoliko se sa pretnjama i linčom nastavi, moramo da razmislimo o nekim radikalnijim merama", kaže se u saopštenju arbitara Superlige

Usled sve većih pritisaka koje trpe iz nedelje u nedelju, te provlačenja kroz medije u najnegativnijem kontekstu, a sve u vidu rata dva najpopularnija srpska kluba, fudbalske sudije Superlige Srbije oglasile su se saopštenjem:

"Suočeni sa gotovo brutalnim pritiscima od strane klubova i odgovornih pojedinaca, ovim putem želimo da izrazimo nezadovoljstvo zbog svakodnevnih medijskih napada. Svesni svoje odgovornosti i jasne namere da igri podarimo ono najbolje, želimo da naglasimo da je naš jedini kriterijum bio i ostao samo fudbalski, isključivo u duhu pravila igre i propisanih kriterijuma FIFA i UEFA. Od pritiska koji podrazumeva naš posao nismo i ne želimo da bežimo, ali da ostanemo imuni na sada već otvorene pozive na linč i praktično crtanje meta na čelu od strane pre svega Crvene zvezde i Partizana - ne možemo. Zbog fudbala i pravde, te svega onoga što ova igra predstavlja. Svi zajedno odgovorno tvrdimo da nikada do sada nismo imali nijedan poziv ili bilo kakav pritisak od čelnika Sudijske komisije - Milana Karadžića, Boška Jovanetića i Milovana Srećkovića, kao ni čelnika FSS - Slaviše Kokeze, Nenada Bjekovića, Marka Pantelića i Jovana Šurbatovića, niti bilo koga drugog iz fudbalske organizacije", stoji u saopštenju najboljih srpskih arbitara.

Izabrane vesti

"Svojim potpisima izražavamo bunt zbog svojevrsnog verbalnog nasilja kojem smo izloženi, uz jedinstven stav da ukoliko se sa pretnjama i linčom nastavi, moramo da razmislimo o nekim radikalnijim merama. Zbog nas samih, naših porodica, ali pre svega istine i pravde, odnosno zaštite sudijskog integriteta".




tagovi

SudijeFSS

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara