Marko Lazetić (Star sport)
Marko Lazetić (Star sport)

Srpski golman pričao Italijanima: Lazetić je najbolji igrač Crvene zvezde i novi Vlahović

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.01.22. | 12:35

Milan napravio pravi potez što ga uzima već sada dok nije krenula gužva

Koliko sutra, a najkasnije prekosutra bi trebalo da bude zaključen transfer mladog Zvezdinog napadača Marka Lazetića u Milan.

Ponuda Rosonera je prihvaćena na Marakani i ostaju još neki sitniji detalji da se usaglase. Podsetimo, Milan je ponudio 4.000.000 evra u dve rate plus 1.000.000 evra krzo bonuse i 10 odsto od naredne porodaje. To je bolja ponuda od one Torinove koja je ranije odbijena. Igrač bi u narednim danima trebalo da otputuje u Italiju na lekarske preglede, potpis i da zaduži opremu sedmostrukog prvaka Evrope.

Izabrane vesti

Lazetić je juče napunio 18 godina i očigledno da su Rosoneri čekali da se i taj uslov ispuni kako bi prešli na konkretne korake. Za razliku od većine njegovih vršnjaka koji po dolasku u neki veliki italijanski klub prvo idu u popularnu Primaveru (mladi tim) da se kale i stiču iskustvo, Lazetić će biti odmah priključen prvom timu.

Naravno, neće na početku imati neku ozbiljnu ulogu ili minutažu. Milan igra sa jednim klasičnim napadačem, starter je Zlatan Ibrahimović, a prva alternativa Olivije Žiru. Trener Pioli je povremeno u toj ulozi čak koristio i krilne napadače kao što Ante Rebić i Rafael Leao. Lazetić će popuniti mesto mladog Pjetra Pelegrija koji je letos došao iz Monaka na pozajmicu ali ga Milan nije otkupio i pre roka ga je vratio u Kneževinu. Italijan je imao mnogo problema sa povredama a i ono malo šansi koje je dobio, nije iskoristio. Milan od Lazetića očekuje da bude pouzdanija varijanta od Pelegrija, ali pre svega da uči i napreduje uz dvojicu fenomenalnih napadača kao što su Ibrahimović i Žiru.

A šta Italijani mogu da očekuju od Marka Lazetića u Milanu, pitali su nekadašnjeg srpskog golmana Vladu Avramova koji je skoro celu karijeru proveo na Čizmi. Bivši povremeni reprezentativac Srbije je prepun reči hvale za mladog Zvezdinog napadača.

„On je danas najbolji igrač Crvene zvezde. Ima fiziku i tehniku. Da biste zamislili njegov potencijal, dovoljno vam je to što je sa 18 godina zvezda takvog kluba. Ima sve što fudbaler prve kategorije treba da ima. Tehnički je bravurozan, a ima neke stvari u igri koji se teško prepoznaju sa strane. Dolazi iz sportske porodice. Otac mu je bio odbojkaš, a stričevi fudbaleri. Oni ga prate kroz karijeru i daju mu prave savete. Sport mu je u DNK i zna kako treba da se ponaša. Nije slučajnost što na terenu ne izgleda kao da je 2004. godište već kao mnogo stariji i iskusniji“, nahvalio je Avramov mladog zemljaka.

Na pitanje novinara Gazete delo Sport da li je rano za Lazetića u Italiji i da li je požurio, Avramov kaže:

„Ne. Naprotiv! U Italiji će taktički da uči i da na pravi način razvija telo. Što ranije igrač dođe u Italiju, to bolje. Upoznaće ambijent i naučiti jezik. Verujte mi, taj koji je igrao na beogradskoj Marakani je istreniran da igra pod pritiskom. Neće se uplašiti ni pred punim San Sirom“.

Ima li sličnosti između Lazetića i Dušana Vlahovića?

„Apsolutno! Dušan je razbijač ali Marko može da napravi istu takvu karijeru. Milan je napravio pravi potez što ga dovodi već sada dok se drugi nisu uključili u trku. Vidite šta se sada dešava sa Vlahovićem...“, rekao je Avramov.


tagovi

Marko LazetićZimski prelazni rok 2022Vlada Avramov

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara