(©fss)
(©fss)

Srpski kadeti vide sebe u finalu Evropskog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.05.22. | 13:03

Sledeći rival je prvak Evrope Holandija

Veliki, istorijski uspeh su ostvarili srpski kadeti plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva.

Puleni selektora Radovana Krivokapića su nadigrali Dansku, napravili iznenađenje (2:1) i izborili šansu da se plasiraju u finale šampionata kontinenta. A, na tom narednom stepeniku čeka ih još teži rival, branilac krune – Holandija.

Izabrane vesti

Na stadionu u Netanji sutra (20.00) će orlići stati na crtu šampionu Evrope, bez imalo straha, samo sa ogromnom željom da se njihova fudbalska bajka u Izraelu nastavi.

Nama nije važno ime rivala, jer gledamo prvo sebe. Verujemo u sebe, naš timski duh, snagu. Tu smo najjači. Sve poštujemo, ali sebe najviše. Imamo selektora i stručni štab koji vode računa o svakom detalju, na nama je da sve to na terenu pretočimo u delo. I do sada smo imali uspeha. Želimo u finale“, poručuje Jan Karlo Simić, strelac prvog gola protiv Danske.

Taj gol postao je Simiću najdraži u karijeri.

Fantastičan osećaj. U ovako važnom meču, za sve nas istorijskom, postići gol u dresu koji ti je najdraži, to je za mene ostvarenje sna. Moram reći da sam isti takav gol postigao dan ranije na treningu, kada nas je selektor postavio da vežbamo prekide. Sa istog mesta je Stanković centrirao, a ja bio na mestu koje je „predviđeno“.

Kaže mladi defanzivac da bez obzira na kvalitet Holandije „vidi“ Srbiju u finalu.

Svi je vidimo, svi mi koji smo ovde u Izraelu. Od selektora i njegovih saradnika do nas igrača. To je naš san od prvog dana, čak i onda kada smo možda bili otpisani u kvalifikacijama. Rasli smo zajedno i došli do skoro samog kraja. Ostale su još dve stepenica, prva je 29. maja. Da li ćemo je preskočiti? Zar neko još sumnja u nas, naše srce, naš karakter!? Selektor nam je rekao „momci važno ja da mi damo maksimum, da možemo posle da se pogledamo u ogledalo“. I to je najveća istina. Možemo da izgubimo, ovo je sport, ali srce mora biti na terenu. I biće protiv Holandije kao što je bilo u svakom meču od prvog dana našeg okupljanja“, poručuje Jan Karlo Simić.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeRadovan Krivokapić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara