Srpski „kiler“ u trećoj ligi Španije, Lekić potpisao za Atletiko Baleares

Vreme čitanja: 1min | sre. 29.01.20. | 16:44

Iskusni golgeter prelazi u klub sa Majorke

Srpski napadač Dejan Lekić biće novo pojačanje španskog trećeligaša Atletiko Balearesa i tako nastaviti prilično dugačak niz klubova u španskom fudbalu koje je promenio u poslednjih desetak godina. Lekić (34) je bez kluba od avgusta prošle godine, kada se rastao sa Kadizom, a sada će biti u prilici da pomogne klubu sa Majorke u borbi za promociju u Segundu.

Lokalni portal Mallorca Diario piše da je sve dogovoreno između kluba i igrača, kao i da će "El Killer", kako ga oni navode, biti promovisan u narednih nekoliko sati. Lekić će biti treće pojačanje Balearesa u zimskom prelaznom roku, nakon dolaska braće Samuela i Armanda Šašue. Srpski golgeter će u potpunoti mesto vremešnog Dijega Servera, koji koji se povukao pre nekoliko dana.

Izabrane vesti

Lekić je prve korake zabeležio u Slogi iz Kraljeva, potom igrao za Popoviće, Metalac iz Kraljeva i Zemun, odakle je prešao u Crvenu zvezdu i potpuno promenio tok karijere. U Španiju nje došao još 2010. godine, kada je potpisao za Osasunu, a kasnije je igrao za Genčler, Hihon, Eibar, Atletiko Kolkatu, Đironu, Majorku, Reus i Kadiz. Prošle sezone je odigrao 31 utakmicu za španskog drugoligaša i postigao pet golova.

Atletiko Baleares se nalazi na deobi prvog mesta Prve grupe Segunde B sa 48 osvojenih bodova. Prvo mesto garantuje direktan plasman u viši rang, a naredna tri plasman u plej-of za promociju u drugu ligu.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara