"Stefan Mitrović na Kamp Nou"
"Stefan Mitrović na Kamp Nou"

SRPSKI SINČIĆ: Naš Ronaldo se kali u Kanadi (FOTO i VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.05.13. | 18:55

Stefan Mitrović u avgustu puni 11 godina, ali već ima ponude iz Holandije i Italije. Nije nemoguće da se na leto oproba i u Partizanu

 

Stefan Mitrović na Kamp NouMalo-malo pa po internetu možete da nabasate na vest o naslednicima Kristijana Ronalda, koji "niču" jedan za drugim širom planete, ali kada vam pred okom zablista prefiks "srpski", a iz video priloga vidite da tu zaista ima vanserijskog talenta jednostavno morate da tome posvetite pažnju. Otud je i nas intrigiralo ime Stefana Mitrovića, momka rođenog u Kruševcu, koji trenutno brani boje MLS ligaša Toronta – jedinog profesionalnog kluba u Kanadi.

Izabrane vesti

Nažalost, to znači i da tamo nema lige u kojoj bi momčić od 10 leta mogao da se pravilno razvija. Jer, kako nam kaže ponosni otac Ivan...
"Kad sam došao fudbal je ovde bio bukvalno kao hokej u Srbiji. Sada je dosta bolje, ali najmlađu grupu čine momci od 12 godina. I to nam je bio problem, jer Stefan nije mogao da igra protiv svojih vršnjaka, jednostavno je bio predobar, gubio je vreme, a bio je mnogo mlađi od generacija koje su se ozbiljno takmičile. Počeo je u timu Hamiltonska Srbija, pa je posle dve godine, tokom kojih je na svakoj utakmici davao po sedam ili osam golova, prešao u Soltflit, to je ozbiljniji klub koji vode Italijani. Tamo ga je i snimio Ron Dejvidson, skaut Toronta, koji ga je doveo sa devet godina. Stefan je i sada najmlađi tamo, a kamoli tada", prepričava Ivan Mitrović za MOZZART Sport.Ispred prostorija Toronta

Ivan je u Kanadu emigrirao još davne 1988. godine (prethodno je igrao za pionire Napretka iz Kruševca), na kratko se vratio 2000. (kada se oženio i dve godine kasnije na Slavu svetog Stefana dobio sina), ali poreklo ne zaboravlja. Na pitanje da li Stefan govori srpski kao iz topa odgovara: "Kako da ne?".

Stefan redovno prati i utakmice reprezentacije Srbije, mada priznaje da mu je domaći klupski fudbal nepoznanica, iako bi tokom leta mogao da dođe na probu u Partizanu, jer Ivanov brat i dalje živi u Beogradu. Međutim, daleko od toga da je to potez očajnika koji nemaju gde.
"Zovu nas da se preselimo u Italiju baš sada, pa i iz Holandije. Ali moramo da budemo oprezni, da donesemo pravu odluku".

Ako se pitate gde su svi mogli da ga vide odgovor je jednostavan – Stefan Mitrović je krajem marta učestvovao na Međunarodnom mediteranskom kupu (MIC) na kojem je bio najmlađi učesnik, a protiv sebe imao U-14 selekcije Kičija iz Hong Konga, španske akademije Ce Mont-Ras i domaćina Barselone!
"Sam odlazak tamo je bio hit, iako je Barselona dobila Givova akademiju za koju je Stefan igrao sa 10:0. Ali, to su momci koji imaju 14 godina, skupljeni sa svih strana sveta, već vrede pet miliona evra. Stefan je Kičiju dao prvi gol na utakmici".

Morali smo da Ivana pitamo i da li mu je sam nadenuo nadimak "novi Kristijano Ronaldo".
"Ne, ne, ne... Treneri su ga tako prozvali, jer igra napadača ili odmah iza špica i odlično se snalazi. Ima pregled igre kao dečko od 18 godina. I ne kažem to zato što je moj".

Jasno je, dakle, da mu je baš Portugalac iz Reala idol, a od srpskih asova?
"Sada najviše voli Aleksandra Kolarova, a kada je počinjao idol mu je bio Marko Pantelić".


tagovi

reprezentativni fudbalSrbijaSrpski sinoviStefan MitrovićToronto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara