""
""

SRPSKI SINOVI: Boris Babić - dečko koji obećava!

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.03.14. | 10:10

Talentovani fudbaler Sent Galena igra na poziciji špica ili krilnog napadača, a dobar učinak pred protivničkim mrežama najbolje su osetili jesenas igrači prvoplasiranog Bazela. Na derbiju pred navijačima Bazela, Babić se čak četiri puta upisao u listu strelaca, što je njegovoj ekipi donelo ubedljivu pobedu - 4:1.

MOZZART Sport predstavlja Borisa Babića, fudbalera Sent Galena, reprezentativca Švajcarske, selekcije U17. Rođen je 10. novembra 1997. godine u Valenštatu, a poreklo preko roditelja vuče iz Župskog Aleksandrovca.

Fudbal je počeo da trenira 2002. u rodnom gradu, da bi na prvim značajnim selekcijama izborio sebi mesto u regionalnim reprezentacijama.
"Sa 12 godina sam postao član ekipe Tim Zidostšvajc koja je u partnerskom odnosu sa mojim današnjim klubom. Nametnuo sam se novim trenerima brže nego što sam očekivao, a onda sam privukao i pažnju skauta Fudbalskog saveza Švajcarske i Sent Galena. Gotovo istovremeno sam, sa nepunih 14 godina, primljen u fudbalsku akademiju FS Švajcarske i Sent Galena, od čije uprave sam dobio ponudu za potpisvanje dvogodišnjeg ugovora i status igrača selekcije U16", priča Babić za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Napredak dečaka iz Valenštata se nije zaustavio dolaskom u veliki klub. Odličnim partijama za tim starijih dečaka izašao je u prvi plan kod selektora U15, od kojeg je dobio poziv da nastupi protiv Škotske.
"Na debiju sam postigao gol protiv Škota. Selektor je i posle toga nastavio da me poziva, jer mislim da sam tokom dvogodišnjeg boravka na akademiji saveza postajao sve bolji igrač i zreliji kao ličnost. Ostao sam reprezentativac i sada kao član U17 tima, dok u klubu nastupam za U18. Siguran sam da u konkurenciji starijih igrača dobijam značajnije iskustvo, nego da sam ostao da igram sa vršnjacima".

Talentovani fudbaler Sent Galena igra na poziciji špica ili krilnog napadača, a dobar učinak pred protivničkim mrežama najbolje su osetili jesenas igrači prvoplasiranog Bazela. Na derbiju pred navijačima Bazela, Babić se čak četiri puta upisao u listu strelaca, što je njegovoj ekipi donelo ubedljivu pobedu - 4:1.

Posle njegovih šuteva loptu iz mreže su vadili i Cirih, Grashopers…
"Najgore su prošli neki Nemci pre godinu dana u prijateljskom meču. Više im se ni imena ne sećam, ali sam zapamtio da sam im dao 10 golova i da smo ih pobedili 11:0 ili 12:0. To mi je rekord. Ne opterećujem se previše golovima, iako volim da ih postižem, kao što volim i da asistiram saigraču ako se nalazi u boljoj poziciji od moje. Fudbal je kolektivan sport i ne želim da to ostane samo na rečima, već to dodavanjima pokazujem i na terenu. Moja prednost u igri je brzina u prvih 10 metara i hladnokrvnost pred golom, a kako bih bio još bolji moram da popravim koncentraciju i da budem fizički spremniji".

Babić kratko konstatuje da dosad nije imao kontakt sa predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije.
"Ne, nikad nisam dobio poziv ili neki signal iz FSS", zaključio je Babić.

------------------------------

Snovi o Dortmundu i Junajtedu

Dokazivanje u Švajcarskoj među seniorima tek predstoji, a ukoliko zadrži trend napretka u karijeri Babiću se možda i ostvare snovi o odlasku u veliki evropski klub.
"Moja želja je da zaigram za Mančester junajted ili u jednom od dva nemačka velikana – Borusiji Dortmund ili Bajernu. Borusija ima najbolje navijače na svetu, a u njoj su igrala ili igraju moja dva omiljena fudbalera Mario Gece i Marko Rojs", konstatovao je Babić.   


tagovi

Srpski sinoviBoris Babić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara