Boris Popović (©MN Press)
Boris Popović (©MN Press)

Srpski štoper na meti PSV i Hofenhajma

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.11.22. | 18:49

Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije mogao bi da promeni klub na zimu

Pauza zbog Mundijala dala je klubovima mogućnost da ranije krenu u razgledanje na tržištu, pa nije isključeno da će transferi igrača koji nisu otišli u Katar biti dogovoreni već i pre nego što se zimska pijaca otvori.

Ugledni francuski list Ekip piše da je srpski štoper Boris Popović posle dobre polusezone u Serkl Brižu privukao pažnju nekoliko evropskih klubova. Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije našao se na radaru PSV Ajndhovena i Hofenhajma. I to sa razlogom. Po vokaciji štoper postigao je dva gola, uz jednu asistenciju na 17 utakmica u dresu Serkl Briža i zbog toga bi već na zimu mogao da promeni klub.

Izabrane vesti

24. novembar, 20.00: (1,53) Brazil (4,10) Srbija (6,50)

Radi se o momku rođenom u francuskom gradu Tur. Prošao je sve reprezentativne kategorije Srbije, debitovao kod Ilije Stolice u mladoj reprezentaciji Srbije pre dve godine, ali je odigrao samo dve utakmice u dresu Srbije. Karijeru je i započeo u podmlatku Tura, posle čega je 2017. prešao u Monako. Tamo je proveo četiri godine, da bi u leto prošle godine otišao da se razigrava u Monakov “satelit“ Serkl Briž gde je potpisao ugovor do 2025.

Ekip tvrdi da bi belgijski klub mogao da zaradi oko 800.000 evra na ime transfera, ali i da bi njegov odlazak predstavljao veliki udarac za klub koji je prvi deo sezone završio na sredini tabele i u odličnoj formi. I PSV i Hofenhajm su poznati po tome da daju prostor mladim igračima da naprave sledeći iskorak u karijeri, a i holandsko i nemačko prvenstvo pokazali su se kao dobar izbor naših internacionalaca.


tagovi

Boris PopovićZimski prelazni rok 2023Serkl BrižPSV AjndhovenHofenhajm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara