Žarko Lazetić (Star Sport)
Žarko Lazetić (Star Sport)

Srpski treneri analizirali dolazeći meč u Budimpešti: Mađari bolji kao tim, obe reprezentacije idu na Euro

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.10.23. | 17:29

Žarko Lazetić, Srđan Blagojević i Tomislav Sivić pričali za mađarske medije o sutrašnjem meču na Puškaš areni

Nešto više od 24 sata ostalo je do sudara Mađarske i Srbije u 7. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine. Upravo je Mađarska, preokretom i pobedom u Beogradu pre nešto više od mesec dana zakomplikovala Orlovima situaciju u G grupi, pa ekipa Dragana Stojkovića želi da servira hladnu osvetu selekciji Marka Rosija u Budimpešti.

Kvote za nijansu favorizuju Mađarsku kojoj će gorivo dolivati 65.000 navijača, ali realno je da Puškaš arena posvedoči izuzetno neizvesnoj utakmici. Mađarske kolege su dan uoči meča kontaktirale srpske trenere, mahom sa iskustvom rada u mađarskom fudbalu, kako bi dobile adekvatnu, stručnu uvertiru.

Izabrane vesti

KVOTE: (2,75) Mađarska (3,15) Srbija (2,90)

Iako, do sada nije radio u Mađrskoj, interesantan sagovornik kao trener TSC-a, Nemzeti sportu bio je Žarko Lazetić. Naravno, zbog povezanosti kluba iz Bačke Topole sa Mađarskom.

"Povrede prave problem Srbiji u poslednje vreme, ali ne zaboravimo da je to reprezentacija sačinjena od odličnih fudbalera, čak i kada nekolicina ne može da igra zbog povreda", rekao je Lazetić, a onda nastavio da odgovara na pitanje o Petru Ratkovu, momku koji je u aktuelnom sazivu bez Dušana Vlahovića i Luke Jovića, drugi špic Srbije: "On je mlad i sa 20 godina ima mnogo prostora za napredak, ali je voć pokazao da je agresivan, da može da odradi i defanzivne zadatke, a igra glavom mu je izvanredna. Morao bi još malo da ojača, ali pronašao je okruženje u kojem konstantno podiže nivo svoje igre. Ukoliko mu Dragan Stojković ukaže poverenje, uveren sam da će se odmah odužiti svojim veštinama, ali dodao bih da bi Mađarska trebalo da obrati pažnju na Aleksandra Mitrovića jer su njegove predstave iz meča u meč sjajne."

Osvrnuo se Lazetić i na najopasnijeg fudbalera Mađarske.

"Naravno, to je Dominik Soboslaj. Odličan je fudabler i pokazuje to i od dolaska u Liverpul. Ali fudbal je timska igra u kojoj pojedinac ne može da odnese pobedu. Uživao sam u igri Mađarske u Beogradu, jer i dok je gubila, ostala je dosledna svojoj igri i na kraju zasluženo pobedila", ispričao je Lazetić, pa nastavio: "Na osnovu viđenog do sada, Mađrska i Srbija su na pravom putu da se domognu Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Jedino je pitanje ko će završiti na prvom, a ko na drugom mestu."

Idealan sagovornik za Nemzeti bio je i Srđan Blagojević, srpski stručnjak koji već godinu dana predvodi ekipu Debrecina.

"Teško je predvideti kakav meč se očekuje, ali čini mi se da će biti vrlo uravnotežen, kao onaj koji smo gledali u Beogradu. Fudbal obe reprezentacije ima veoma karakteristične crte i biće vrlo interesantno videti čiji će stil preovladati. Bez obzira na rezulta meča i Srbija i Mađarska će se kvalifikovati na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Volim da radim u Mađarskoj i srećam sam ovde kao Srbin. Bio bih vrlo srećan da gledam obe reprezentacije na Euru", rekao je Blagojević.

Možda trenutno ne vodi nijedan klub, ali Tomislav Sivić je takođe bio na kormilu nekolicine mađarskih ekipa, poput Kečkemeta, Mezogoveđa, Paksija i Diožđera.

"Srbija je individualno kvalitetnija, ali Mađarska je ujedinjenija i bolje funkcioniše kao tim. Šanse su 50-50. Obema ekipama nedostaje po jedan važna igrač - Srbiji Dušan Vlahović, a Mađraskoj Vili Orban, lider u odbrani. Čak je izostanag Lajpcigovog legionara veći hendikep za Mađarsku. Sigurno će i Vlahović faliti, ali Dragan Stojković na raspolaganju ima Aleksandra Mitrovića koji je u sjajnoj formi. Srbija je takođe vrlo nezgodna kada igra važne mečeve na strani. Kao da ih ogroman ulog i vatrena atmosfera dodatno motivišu", zaključio je Sivić.


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeFudbalska reprezentacija MađarskeŽarko LazetićTomislav SivićSrđan Blagojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara