Jan Karlo Simić (AFP)
Jan Karlo Simić (AFP)

Srpsko dete odraslo za poluvreme na San Siru: Festival magičnih poteza u Milanu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.12.23. | 14:28

Jan Karlo Simić neočekivano dobio šansu i na debiju za Rosonere pokazao Pioliju da može ozbiljno da računa na njega, majstorska partija Tižanija Rajndersa u ubedljivom trijumfu domaćina

Jedno od lepših popodneva na San Siru od pečetka sezone. Gostovala je na najvećem italijanskom stadionu u 16. kolu nezgodna Monca, možda je međ' navijačima Milana provejavala bojazan da bi nakon kraha u Bergamu u prošlom kolu, te selidbe iz Lige šampiona u Ligu Evrope (uprkos trijumfu protiv Njukasla), komšija mogao da naudi ekipi Stefana Piolija. Ali Milanovi tifozi mogli su da uživaju u festivalu magičnih poteza, prvenstveno Tižanija Rajndersa, ali i gotovo besprekornom debitantskom nastupu štopra za budućnost, Jan Karla Simića. Srpsko dete je golom u smiraj prvog dela utakmice uveličalo pobedu kojom su Rosoneri nastavili poteru za Interom i Juventusom - 3:0.

Do danas, omladinski reprezentativac Srbije nastupao je isključivo za Milanovu Primaveru, a onda je tinejdžer odrastao za nepuno poluvreme u hramu milanskom fudalskom hramu. Bacio ga je Pioli u vatru već u 24. minutu usled povrede Tomaza Pobege, a Jan Karlo mu pokazao da u nastavku sezone može ozbiljno da računa na njega. Počev od pristupa i posvećenosti koji su se iz njegovih kretnji čitali već prilikom prvih koraka na terenu, preko maestralnog čitanja igre i osećaja kada treba krenuti napred, a zatim i autoritativnog uklizavanja za u 41. minutu za dupliranje Milanove prednosti. Samo 17 minuta na terenu bilo je dovoljno momku rođenom u nemačkom Nirtingenu da zatrese mrežu iako mu je primarni zadatak da čuva svoju.

Izabrane vesti

Odlično je ulazio u blokove 18-godišnjak, iznosio loptu, adekvatno pratio komandanta odbrane Fikaja Tomorija i iskusnog Simona Kjera, sa kojima je dejstvovao u štoperskom triju i obavio svoje defanzivne zadatke bez greške. A nije mu bilo lako u prvom seniorskom nastupu, pred više desetina hiljada ljudi, jer je Monca u skladu s očekivanjima bila vrlo agresivna i na kraju uputila i više udaraca ka golu od Milana - ukupno 21. Neverovatno zrelo izdanje za momka koji će još više od godinu dana moći da se zove tinejdžerom.

Ako od klinca nije bila očekivana takva staloženost, od nekih drugih igrača Milana svakako jeste. A jednu od najplodonosnijih i najupečatljivijih partija od dolaska na San Siro pružio je pomenuti Rajnders. Nepuna tri minuta bila su dovoljna Holanđaninu da promeša pola tima Monce i slalomom sa 40 metara, na malom prostoru donese vođstvo domaćinu.

Nije Milanovo vođstvo bilo nedodirljivo, jurišala je Monca poprilično često na gol Majka Menjana, ali je tokom prve polovine meča trećeplasirani tim Serije A bio daleko konkretniji. Interesantno, golmanu Mikeleu di Gregoriju najviše je pretio Alesandro Florenci, nateravši ga na dve vrhunske intervencije u 28. i 40. minutu. Ali na Leaovu lotpu u peterac i Simićevo uklizavanje, nije imao odgovor, kao ni na udarac Pulišića iz 44. kada je lopta zatresla prečku.

Krenula je Monca po gol još žustrije u drugom poluvremenu, potpuno preuzela posed lopte (64% u drugom delu), a da se situacija na San Siru rezultatski ne zakuva, postarao se Majk Menjan, odbranivši snažan udarac Andrei Kolpaniju malo po isteku sat vremena igre.

Nije ovo bilo popodne Olivijea Žirua, mirisalo je da će Luka Jović posle nove, nadahnute parije u Njukaslu dobiti šansu u završnici, ali ga Pioli ipak nije dizao sa klupe, A Francuz, iako je promašio nekoliko prilika i ostao na brojci od osam prvenstvenih pogodaka, uspeo je da isporuči jednu od lepših asistencija u Seriji A ove sezone. Ponovo blesak Rajndersa u 76. minutu, novi prodor i početak simfonije koju je nastavio Žiru. Sve iz prve uz egzekuciji rezerviste Noe Okafora koji se povredio ubrzo nakon gola. Novi maler za Rosonere koje povrede uništavaju ove sezone.

SERIJA A – 16. KOLO

Petak

Đenova - Juventus 1:1 (0:1)

/Gudmundson 48 - Kjeza 28/

Subota

Leče - Frozinone 2:1 (1:1)

/Pikoli 11, Ramadani 89 - Kajo Žorž 33 penal/

Napoli - Kaljari 2:1 (0:0)

/Osimen 69, Kvarachelija 75 - Pavoleti 72/

Torino - Empoli 1:0 (1:0)

/Zapata 25/

Nedelja

Milan - Monca 3:0 (2:0)

/Rajnders 3, Simić 41, Okafor 76/

15.00: (1,48) Fjorentina (4,40) Verona (8,00)

15.00: (2,35) Udineze (3,50) Sasuolo (3,15)

18.00: (2,55) Bolonja (3,20) Roma (3,15)

20.45: (4,80) Lacio (3,60) Inter (1,85)

Ponedeljak

20.45: (1,32) Atalanta (5,80) Salernitana (10,5)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ac milanMilanMoncaJan Karlo SimićTidžani Rejnders

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara