VAR (©Reuters)
VAR (©Reuters)

Šta će reći Portugalci... VAR od septembra u kvalifikacijama za SP

Vreme čitanja: 1min | pon. 19.07.21. | 21:06

Ranije nije moglo zbog logističkih problema

Video tehnologija je definitivno pokorila svetski fudbal. VAR je zaživeo, prihvaćen je sa svim vrlinama i manama i nema dileme da će uskoro biti obavezan deo svih liga i svih utakmica, bez obzira na infrastrukturne mogućnosti.

Svetska fudbalska federacija (FIFA) odlučila je da se od septembra pomoć VAR-a uvede i u utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Prva asocijacija koja se, verovatno svima javlja na ovu vest je utakmica između Srbije i Portugalije na Marakani u drugom kolu kvalifikacija, koja je završena 2:2, uz nepriznati gol gostima u poslednjem minutu meča, o kojem su brujali danima, nedeljama...

Izabrane vesti

Doduše, tražili su i iz našeg tabora penal zbog Danilovog igranja rukom pre toga, pa bi bilo zanimljivo videti, kada bi to moglo, kako bi se meč završio da je bilo VAR-a te večeri na Marakani.

U objašnjenju FIFA stoji da je bila ideja da se video tehnologija uvede od prvog kola kvalifikacija, ali da to nije sprovedeno u delo zbog logističkih problema i rizika u vezi sa pandemijom korona virusa.

Za reprezentaciju Srbije kvalifikacije se nastavljaju 4. septembra utakmicom sa Luksemburgom u Beogradu.


tagovi

VAR tehnologijaFIFAKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara