Šta će sada Barsa? Vreme ističe, a napadači joj se migolje iz ruku

Vreme čitanja: 4min | sre. 29.01.20. | 11:06

Telefon Erika Abidala se usijao od ponuda, opcije su Pjontek, Vela, Moron, Mertens, Pedro, Ljorente, Žiru...

Vreme ističe, a Barselona i dalje ne može da pronađe napadača na tržištu koji bi povećao garancije da će Katalonci postizati više golova u nastavku sezone. U ključnom delu sezone. Sa povredom Luisa Suareza, Barselona je sada u problemu, a vreme ističe. Ostala su još tri dana. Telefon Erika Abidala se usijao, Francuz je dobio mnogo ponuda poslednjih sati. I sve su one odbijene.

Rodrigo Moreno iz Valensije bio je odabrani, ali su pregovori Barselone i Valensije pukli. I sada je Barselona u dilemi. Šta uraditi? Da li i koga dovesti.

Izabrane vesti

Sa odlaskom Karlesa Pereza, sada Barsa ima četiri igrača u „navali“: Mesija, Grizmana, Ansu Fatija i Dembelea. A znamo u kakvoj je situaciji Usman. Nema Kike Setjen mnogo izbora.

Ako Barsa ne dovede nikoga, to će se činiti kao riskantna opklada. Ali Barselona ne želi da ponovi Boatengov slučaj. Jednog dana će neko morati to da objasni: 303 minuta za šest meseci.

Ekonomska situacija u klubu ne dozvoljava Barseloni da razmišlja o čistom transferu, tako da je ideja pozajmica sa pravom otkupa, ili sa obaveznim otkupom. Traže Katalonci ono što je teško naći - dobrog i jeftinog napadača. Do sada su se pominjali Lautaro (za leto), Obamejang, Verner i kompanija. Ništa nije realizovano.

Potom se prešlo na Rodriga Morena, ali i to je propalo. Barselona nije bila spremna da isplati Valensiji šta je ova tražila (60.000.000 evra), ili da pošalje zauzvrat mlade i talentovane igrače koje su želeli Slepi miševi.

Sledeća želja bio je Dušan Tadić, ali Ajaks je udario rampu na taj slučaj.

I Mundo Deportivo kao i katalonski Sport kažu da je Barselona dobila nemoguć broj ponuda od menadžera, ali da su one odbijene.

Igrači poput Vilijana Hozea (Real Sosijedad), Fernanda Ljorentea (Napoli), Visama ben Jeder (Monako) ili Islama Slimanija (Monako) između ostalog su bili pominjani kao moguće opcije.

Dok katalonski Sport otkriva koje su mogućnosti na Barsinom stolu, Mundo Deportivo situaciju u kojoj se nalazi Barselona naziva „veoma komplikovanom misijom“.

KŠIŠTOF PJONTEK (Milan)

Poljak iz Miilana je igrač koji se Barseloni svideo dok je nastupao za Đenovu. Ima samo 24 godine, ali nije do kraja oduševio ljude iz Barselone zbog svog statičnog stila. Dolazak Zlatana Ibrahimovića u ekipu Rosonera povećava šanse da Pjontek ode, a pominjao se Totenhem kao moguća opcija. Dao je četiri gola u dosadašnjem delu sezone. Jutros se pojavila informacija da je Žiru blizu Totenhema, tako da bi Pjontek možda mogao da dobije šansu u redovima Katalonaca.

KARLOS VELA (Los Anđeles FC)

Ovaj 30-godišnji Meksikanac je bio blizu prelaska u Barselonu još prošle zime, a sada se njegovo ime ponovo spominje. Trenutno je igrač Los Anđeles FC-ja, a sigurno bi bio presrećan kada bi prešao u Barsu. Na njegovu ruku ide to što poznaje Primeru u kojoj je igrao. Ide mu na ruku i to što je dao 38 golova na 36 utakmica za LA.

LOREN MORON (Betis)

Kike Setjen ga zna perfektno, jer je ovo igrač koji je Setjenu davao sigurnost u Betisu. Ovaj trener poštuje Morona, njegovu svestranost i pokretljivost kao napadača. Ima samo 26 godina. Nema potrebe da se priča o tome koliko poznaje ligu. Dobri odnosi Barselone i Betisa mu idu naruku, ali igrač nije baš oduševio kvalitetima klupsku upravu.

DRIS MERTENS (Napoli)

Belgijancu ističe ugovor na kraju sezone i nije ga obnovio u Napulju. Mertens je dokazan igrač, a ujedno je i želja Intera. Može da igra na više pozicija u timu. Ove sezone je imao i problema sa povredama. Pored Intera, i Arsenal i Juventus su se raspitivali za njega. Opcija je i za Barselonu.

PEDRO RODRIGEZ (Čelsi)

Pedru se završava ugovor sa Čelsijem i sada se gleda gde će Pedro nastaviti karijeru. On je otvoreno istakao da bi voleo da se vrati u klub u kom je ponikao. Ne bi mu bilo potrebno nikakvo vreme za adaptaciju, jer Barselonu poznaje do detalja. Velika prepreka u njegovom povratku je što Katalonci smatraju da bi to usporilo razvoj mlađih igrača kao što su Riki Puig i Ansu Fati.

OLIVIJE ŽIRU (Čelsi)

Francuski napadač je ove zime bio na ivici potpisa za Inter, čekao je poziv da ode na lekarske preglede, ali su Nerazuri ukočili i usporili transfer pominjući leto. Tu se potom ušunjao Totenhem. Male su šanse da Žiru završi u Barsi. Posebno jer u struci ovog kluba smatraju da nije dovoljno pokretljiv.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara