Markos Alonso (©AFP)
Markos Alonso (©AFP)

Šta će tek biti kada Lukaku zaigra za Čelsi? Aston Vila potrošila 105.000.000, a primila tri gola od Votforda (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 14.08.21. | 17:58

Benitezov Everton živnuo u drugom poluvremenu, Vardi ne prestaje da pogađa

Uživaju navijači Čelsija poslednjih meseci. Prošla sezona zatvorena je osvajanjem Lige šampiona, ova otvorena pobedom nad Viljarealom u Superkupu Evrope, a onda i ubedljivom partijom na startu Premijer Lige.

Gradski rival Kristal Palas - bez kapitena Luke Milivojevića zbog smrti oca - savladan je na Stamford Bridžu 3:0 (2:0) gotovo bez šanse da ishod bude drugačiji.

Izabrane vesti

Jedina prilika koju su imali gosti da meč učine neizvesnijim bila je u 54. minutu, ali je i tada Ridiger fenomenalnim uklizavanjem blokirao šut Vilfreda Zahe. Već tada bilo je 2:0 za Plavce lepim golom Markosa Alonsa iz slobodnjaka u 27. minutu i Kristijan Pulišića u 40, posle akcije Cesara Aspilikuete i Mejsona Maunta po desnoj strani. Dobro je to pratio američki reprezentativac i iz odbitka poslao loptu u mrežu za svoj peti gol u pet mečeva protiv Kristal Palasa.

A, kada smo kod statistike, pogodak Alonsa bio je jubilarni 50. za Čelsi direktno iz slobodnog udarca od kada je osnovana Premijer liga (1992). Više su postigli samo fudbaleri Mančester junajteda (64).

Tačku na odličnu partiju tima Tomasa Tuhela stavio je 22-godišnji štoper Trevo Čaloba u 58. minutu. Vrlo snažno i precizno šutirao je sa nešto više od dvadeset metara, posle čega su domaćini spustili ritam i sigurno, gotovo bez greške u igri, priveli meč kraju. Pobeda je mogla da bude i ubedljivija da je Timo Verner bio precizniji u završnici prvog poluvremena posle akcije po levoj strani, ali je Nemac pogodio spoljni deo mreže. Posle sezone u kojoj se mučio sa efikasnošću sigurno da bi mu gol već u prvom kolu značajno značio za samopouzdanje, mada kakao su Plavci odigrali ovaj meč, ne deluje da će navijači morati da brinu za golove.

Istakli su evropski prvaci kandidaturu za napad na vrh Premijer lige, a sigurno da će ih se rivali dodatno plašiti kada zaigra Romelu Lukaku, koji je ovu utakmicu posmatrao s tribina pošto je tek pre par dana stigao u klub. U drugom kolu sledi još jedan gradski duel, ali mnogo većeg značaja - protiv Arsenala.

Veteran Džejmi Vardi u prethodnih šest sezona postizao je dvocifren broj golova, od čega ih je u tri bilo 20 ili više, a da bi tako moglo da bude i ovaj put, najavio je u duelu sa Vulverhemptonom. Njegov gol u 41. minutu ispostavio se kao dovoljan za pobedu Lisica nad Vukovima.

Pogodio je u svom stilu, udarcem iz prve, bez mnogo oklevanja.

Everton je uspešno startovao s novim trenerom na klupi, ali nije bilo prijatno Rafi Benitezu posle prvog poluvremena. Sautempton je na odmor otišao s prednošću stečenom u 22. minutu preko Adama Armstronga, ali su se domaćini trgli u nastavku i uspeli da preokrenu na 3:1.

Povoljan ishod po Karamele najavio je Rišarlison u 47. minutu. Osvajač zlatne medalje sa reprezentacijom Brazila na minulim Olimpijskim igrama u Tokiju pogodio je posle neoprezne reakcije gostujuće odbrane na dodavanje glavom Androsa Taunsenda, a zatim je Abdulaj Dukur doneo prednost Evertonu majstorskim udarcem iz okreta u rašlje, u 76. minutu, da bi potom Dominik Kalvert-Luvin postavio konačnih 3:1 u 81. Učino je to udarcem glavom u padu posle centaršuta Rišarlisona u peterac.

Neprijatan start sezone svojim navijačima priredili su fudbaleri Aston Vile, koji su izgubili od povratnika u Premijer ligu Votforda - 2:3. Čak 105.000.000 evra uložio je klub iz Birmingema u pojačanja ovog leta, ali trebaće im izgleda vremena da se uigraju. U startnoj postavi gostiju bili su trojica novajlija - Deni Ings, Emilijano Buendia i Ešli Jang, dok je Leon Bejli zaigrao od 60. minuta.

Votford je na poluvremenu vodio 2:0 golovima Emanuela Denisa i Ismaile Sara, a u 67. je Kučo Ernandez postigao i treći gol za Stršljenove. Tek tada su se trgli gosti i ublažili poraz preko Džona Mekdžina, na asistenciju Bejlija u 70. minutu i Denija Ingsa iz penala u nadoknadi.

PREMIJER LIGA – 1. KOLO

Petak

Brentford - Arsenal 2:0 (1:0)

/Kanjos 22, Norgard 73/

Subota

Mančester Junajted - Lids 5:1 (1:0)

/Fernandes 30, 54, 60, Grinvud 52, Fred 69 - Ejling 48/

Barnli - Brajton 1:2 (1:0)

/Tarkovski 2 - Maupaj 73, Mekalister 78/

Čelsi - Kristal Palas 2:0 (2:0)

/Alonso 27, Pulišić 40/

Everton - Sautempton 3:1 (0:1)

/Rišarlison 47, Dukure 76, Kalvert-Luvin 81 - Armstrong 22/

Lester - Vulverhempton 1:0 (1:0)

/Vardi 41/

Votford - Aston Vila 3:2 (2:0)

/Denis 10, Sar 42, Ernandez 67 - Mekdžin 70, Ings 90+7 pen/

18.30: (7,00) Norič (4,40) Liverpul (1,47)

Nedelja

15.00: (3,15) Njukasl (3,30) Vest Hem (2,30)

17.30: (5,20) Totenhem (3,70) Mančester Siti (1,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaČelsiDžejmi VardiTomas TuhelLuka MilivojevićRafa Benitez

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara