Slavlje fudbalera Defense (Reuters)
Slavlje fudbalera Defense (Reuters)

Šta je to respekt prema šampionu? Defensina četiri gola Palmeirasu i pobeda u nadoknadi (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 19.05.21. | 01:33

Dva gola Boua, po jedan Rodrigesa i Romera za prvu utakmicu od marta 2016. godine u kojoj je Verdao primio četiri gola

Kakav fudbal igra Defensa i Hustisija! Neustrašiv, direktan, bez respekta ni prema kome, čak ni prema šampionu Južne Amerike. Posle večerašnjeg šoua na Palestra Italiji, i šamara kakav Palmeiras nije osetio više od pet godina, čitava Južna Amerika, ili bar njene dve najfudbalskije države danima će pričati i pisati o herojskom činu Bekaseseovih momaka u srcu Sao Paula - 3:4.

Tri puta je vodila Defensa, u isto toliko navrata se Verdao vraćao. A onda se u petom minutu nadoknade, kada je delovao da je gotovo, Brajan Romero poklonio i naneo braniocu trofeja prvi poraz u grupnoj fazi, prekinuvši mu seriju od sedam pobeda u svim takmičenjima. Kada se takvim žarom napadate kontinentalnog šampiona koji se vraćao kao jo-jo, onda ne zaslužujete ništa manje od trijumfa. Pet godina Verdau niko nije zatresao mrežu četiri puta na jednoj utakmici, a poslednji tim koji je to učinio bila je Agua Santa u paulisti krajem marta 2016. godine!

Izabrane vesti

Aprila ove godine Palmeiras i Defensa i Hustisija imali su prvi međusobni susret, večerašnji im je bio četvrti po redu, a čak i na tako malom uzorku izvlači se zaključak da ma koliko bio moćan, Verdao nikako ne može da se navikne na igru aktuelnog osvajača Kopa Sudamerikane. Defensa je sredinom aprila nakon izvođenja jedanaesteraca savladala šampiona Južne Amerike u dvomeču Rekopa Sudamerikane, potom izgubila u prvom duelu ovogodišnje grupne faze Libertadoresa, a večeras izbriljirala.

Svojevremeno napadač Boke Juniors Valter Bou je u dva navrata donosio prednost gostima u prvom poluvremenu, a Palmeiras su na nulu vraćali Ze Rafael i Vilijan. Sa kakvim samopouzdanjem igra Argentinac u Defensi dovoljno govore brojke. Status standardnog prvotimca podario mu je samopouzdanje koje mu je nedostajalo na Bombonjeri gde je uglavnom ulazio sa klupe. Za Boku je odigrao 49 utakmica (samo 11 u startnoj postavi) postigao devet i namestio dva gola. U Defensi zaokret za 180 stepeni - 24 utakmice (21 u startnih 11) uz učinak od deset golova i osam asistencija. Večeras trzaj glavom, pa bušenje protivničke mreže, a onda i asistencija za Matijasa Rodirgesa u drugom poluvremenu. Zeleni su se ponovo vratili zahvaljujući snalažljivosti Gustava Skarpe, a onda ih je u 90. minutu crvenim kartonom oslabio štoper Vanderlan. Defensa nije stala, već je pohrlila ka golu koji bi već noćas mogao da joj obezbedi nokaut fazu Libertadoresa ukoliko Independijente del Valje izgubi od peruanskog Universitarija. Ukoliko pak opravda ulogu favorita, eto nam direktnog duela u poslednjoj rundi.

Situacija se poprilično zakuvala u grupi C gde je bolivisjki Strongest iskoristio domaći teren, 3.637 metara nadmorske visine i savladao Santos 2:1. Samim tim, klub iz La paza se bodovno izjednačio sa brazilskim predstavnikom kolo pre kraja grupne faze na brojci od šest bodova koliko ima i Boka Juniors. Velikan iz Buenos Ajresa treba tek da odigra sa ekvadorskom Barselonom, liderom grupe koji je sakupio devet bodova.

Može se reći da je Strongest uhvatio Ribe na spavanju. U periodu od 16. do 23. minuta reprezentativac Paname Blekburn je u dva navrata aisstirao, dok su pogađali Rejnoso i Vili. Ni crveni karton za domaćina koji je samo minut nakon drugog gola zaradio Kastiljo, nije pomogao brazilskom timu da izbori makar bod - pogodak Felipea Žonatana iz 64. minuta bio je nedovoljan za preživljavanje u Andima, pa je jasno da se sprema paklena završnica u grupi C.

U isto vreme urugvajski Nasional postao je prvi klub sa 400 mečeva u Kopa Libertadores, a veliki jubilej proslavljen je minimalcem protiv Universidad Katolike koji je predstavljao i prvu pobedu Trikolora u grupnoj fazi. Nasional je tako uhvatio poslednji voz koji je sa sobom doneo nadu da može da nastavi takmičenje u Sudamerikani, a uz splet povoljnih okolnosti možda i u nokaut fazi južnoameričke elite.

KOPA LIBERTADORES - 5. KOLO

Grupa F

Sreda

Nasional - Universidad Katolika 1:0 (1:0)

/Okampo 29/

Grupa A

Sreda

00.15: (2,00) Palmeiras (3,45) Defensa i Hustisija (3,80)

Grupa C

Sreda

00.15: (1,90) Strongest (3,50) Santos (4,10)

Grupa D

Sreda

02.30: (1,90) Fluminense (3,35) Hunior (4,40)

Grupa E

Sreda

02.30: (2,05) Sao Paulo (3,20) Rasing (4,00)

Grupa A

Sreda

02.30: (5,20) Univerzitario (3,70) Independijente Del Valje (1,70)



tagovi

Defensa i HustisijaPalmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara