(© AFP)
(© AFP)

Šta još može da se uroti protiv Marselja? Aleksis promašio penal u 86, dete iz Kameruna izjednačilo u 90+6, ali Velodrom tuguje

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.03.23. | 23:34

Senzacija drugoligaša Anesija

Ušunjao se maleni Anesi u polufinale Kupa Francuske. Kad je dovde došao, ni trofej nije daleko.

Među četiri najbolja tima u masovnijem takmičenju plasirao se tako što je preživeo pakao Velodroma i Marselju servirao – pakao. Gubio je, vodio, primio gol u nadoknadi koji je rivale poslao na penal rulet, a kad se tamo na njemu pojavi drugoligaš obavezno pobeđuje. Tako je bilo i na jugu države, pošto je posle 2:2 u osnovnom delu bio uspešniji prilikom udaraca sa 11 metara – 7:6.

Izabrane vesti

Ispostavilo se da je tragičar Leonardo Balerdi. U osmoj seriji penala (prethodno promašili Kaši i Tavareš), lopta je posle njegovog udarca odletela iznad prečke i na taj način je sastav Igora Tudora pretrpeo još jedan bolan udarac, pošto je u nedelju veče na istom mestu izgubio prvenstveni derbi od Pari Sen Žermena (0:3).

Marselj je poveo posle skor pola sata golom Žonatana Veretua i ništa nije nagoveštavalo pad, da bi se gosti – trenutno desetoplasirani u Ligi 2 – podigli u nastavku i za samo šest minuta golovima Sahija i Muange preokrenuli. Favorit je pritisnuo, u 85. Aleksis Sančes nije iskoristio penal, da bi nagrada za upornost stigla u šestom minutu nadoknade, pošto je Fransoa Režis Muhe, Kamerunac iz „klase 2004“ zakazao penal seriju.

Momentum je bio na strani Marselja, ali Anesi je pravi majstor za penale, jer je u prethodna dva kola Kupa Francuske na taj način eliminisao Belfor i Paris FC. Ovo je, ipak, druga dimenzija.

FRANCUSKA, KUP - ČETVRTFINALE

Utorak

Lion - Grenobl 2:1 (2:0)

/Barkola 24, Žefinjo 38 - Sbai 74/

Sreda

Nant – Lans 2:1 (1:1)

/Delor 31 pen, 59 pen – Fofana 28/

Tuluz – Rodez 6:1 (5:0)

/Abuhlal 5, Van den Bomen 7, Dalinga 10, 51 pen, Šaibi 21, Suazo 38 – Junusa 69/

Marselj – Anesi 2:2 (1:0)

/Veretu 29, Muhe 90+6 – Sahi 53, Muanga 59/, penalima 6:7


tagovi

MarseljLeonardo BalerdiKup Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara