Vahid Halilhodžić (Reuters)
Vahid Halilhodžić (Reuters)

Šta radi Tod Boli: Gazda Čelsija razmatrao Halilhodžića kao Tuhelovog zamenika

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.09.22. | 13:46

Sastanak bio dogovoren, ali na kraju petogodšinje poverenje ipak dobio Grejam Poter

Mnogi Čelsiju nisu predvideli blistavu budućnost na naslednikom Romana Abramoviča i novim vlasnikom Todom Bolijem, verujući da Amerikanac ne poseduje ni približno fudbalskog znanja i osećaja koje je krasilo ruskog oligarha. A kako je Boli od starta insistirao da se pita za većinu stvari, pa i lično vodi pregovore sa pojedinim fudbalerima, skepsa je dodatno porasla.

A vest koji je danas objavio uticajni francuski Ekip, je verovatno svakog iole racionalnog navijača londonskog kluba navela da se zapitaju "Kud' plovi njihov plavi brod". Naime, pre nego što je Grejam Poter dobio petogodišnje poverenje Toda Bolija, što već nije bilo po ukusu solidnog broja navijača, prvi čovek Plavaca je razmatrao figuru Vahida Halilhodžića za preuzimanje klupe na Stamford Bridžu.

Izabrane vesti

Ma koliko to nerealno zvučalo, agenti popularnog Veštice, ponudili su bosansko-hercegovački stručnjaka Čelsiju, a Boli pristao na sastanak sa njima. Dakle bivši selektor Maroka koji je ovu reprezentaciju i odveo na Svetsko prvenstvo je imao određene šanse da zameni Tomasa Tuhela koji je pre nedelju dana dobio otkaz nakon lošeg starta sezone u Premijer ligi i šokantnog poraza od zagrebačkog Dinama.

Ipak, na kraju je izabran Poter, koji uprkos činjenici da važi za jednog od kvalitetnijih i talentovanijih engleskih trenera, ipak se nikada nije suočavao s pritiscima vođenja kluba Čelsijevog renomea i veličine.

Halilhodžić je pre mesec dana izgubio rat sa Hakimom Zijehom kojeg je ranije izbacio iz državnog tima Maroka. Savez ove zemlje mu je uručio otkaz 11. avgusta, a upravo se fudbaler Čelsija danas zvanično vratio u reprezentaciju atlaških Lavova. U međuvremenu je 69-godišnji strateg imao nekolicinu ponuda da se vrati reprezentativnom fudbalu, a takođe je na stolu imao par ponuda klubova sa bliskog istoka, ali trenutno se još vodi kao nezaposlen.

Podsetimo, Vaha je u karijeri bio selektor Obale Slonovače, Alžira, Japana i Maroka, dok je od poznatijih klubova vodio Lil, Pari Sen Žermen, Trabzon, zagrebački Dinamo i Nant.


tagovi

Vahid HalilhodžićČelsiTod Boli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara