Šta sad posle fijaska sa Džekom? Interove opcije su Sančez, Ljorente, Milik, Rebić i na kraju Dibala

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.08.19. | 10:06

Bosanac pomeremetio situaciju na tržištu

Celo leto je Inter radio na transferu Edina Džeka i na kraju ostao kratkih rukava. Bosanac je sinoć produžio ugovor da Romom do 2022. godine i stavio tačku na spekulacije o odlasku.

Inter je sam kriv. Antonio Konte je od uprave tražio da mu servira tandem Lukaku – Džeko i mislilo se da će dovođenje Belgijanca biti znatno teži deo posla. Sa Džekom je postignut dogovor još pre nekoliko meseci. Tačnije, Inter mu je obećao da će ga dovesti. Ali onda je počeo da se cenjka, nije hteo da plati Romi traženih 20.000.000 evra za 33-godišnjaka što je Džeka razočaralao i na kraju je potpisao novi ugovor.

Izabrane vesti

Oklevanje bi moglo skupo da košta Inter. Ako im je 20.000.000 evra za Džeka bilo skupo, videćemo šta će sada da nađu jeftino u finišu prelaznog roka. A moraju da dovedu napadača i sada još više zavise od prodaje Ikardija.

Opcije su Aleksis Sančez iz Mančester Junajteda, Arkadijuš Milik iz Napolija, Ante Rebić iz Ajntrahta i Fernando Ljorente koji je slobodan igrač.

Aleksis je stara Konteova želja zbog koje je i otišao iz Juventusa kada mu ga klub nije doveo. Čileanac je u stahovitom padu karijere, a Mančester Junajted jedva čeka da ga se reši. Problem je što Sančez na Old Trafordu zarađuje nenormalnih 20.000.000 evra godišnje (bez bonusa!) i što mu to danas neće platiti nijedan drugi klub.

Zato je Mančester Junajted spreman da pokrije polovinu njegove plate i pošalje ga na besplatnu, pozajmicu samo da mu vidi leđa. Nuđen je Romi, Vučica je htela, ali je Čileanac odbio. Možda inter bude bolje sreće. Mada je pitanje da li su i Nerazuri spremni da plaćaju i polovinu Sančezove plate. na kraju, možda Sančez ne želi u Inter...

Opet je aktuelna i opcija Ante Rebić. Hrvat je odavno na radaru Intera i predstavlja profil igrača koji bi se idealno uklopio u tnedmu uz Lukakua. Cena mu je oko 35.000.000 – 40.000.000 evra što je Inter dostupno samo kada prodaju Ikardija. A pitanje je i da li Ajntraht uopšte namerava da proda Rebića u finišu prelaznog roka kada nema dovoljno vremena da nađe zamenu.

Pominje se i moguča trampa sa Napolijem u kojoj bi Inter dobio Areka Milika u zamenu za Maura Ikardija. S tim što bi Napolitanci verovatno nešto i doplatili. Inter bi to rado prihvatio, Napoliju  takođe odgovara, Miliku verovatno, ali je Ikardi do sada odbijao sve ideje o odlasku u Napulj. On se i dalje nada Juventusu. Ipak, poslednjih dana stižu infromacija da je smekšao stav, da ga je Anćeloti lično zvao telefonom i da odlazak u Napoli moguća opcija.

Na kraju, tu je i Fernando Ljorente. Iskusni Španac je već radio sa Konteom u Juventusu, idealan je kao opcija B u napadu pored Lukakua. Slobodan je posle isteka ugovora sa Totenhemom, a ima ponude Lacija, Fiorentine, Napolija, čak se šuška i o Mančester Junajtedu.

SVE KVOTE ZA OSVAJAČE SERIJE A

Na kraju, Interu ostaje i opcija koja se  pominje celog leta – trampa za Dibalu. Iako je Inter do sada na sve moguće načine izbegavao da Ikardi završi u Juventusu, možda će to na kraju biti jedino rešenje. Juventus se nadao prodaju Dibale u PSŽ, ali posle prelaska Kutinja u Bajern, sada je to malo izvesna opcija jer verovatno nema ništa od Nejmarovog odlaska u Barsu. A Dibala je bio viđen u Parizu kao zamena za Nejmara. Juventus nema gde sa Dibalom, Inter bi ga rado uzeo, a Ikardi želi samo u Juventus. Zvuči jednostavno, ali i nije baš.

Juventus želi novac uz Ikardija, Inter insistira na razmeni „glava za glavu“. Animozitet između Juventusove rukovodeće garniture i Bepea Marote je ogroman, pa je ovo postala i lična stvar. Takođe, Juve mora da se reši Mandžukića ili Iguaina da bi doveo Ikardija, a to nije jednostavno. Pogotovo posle ostanka Džeka u Romi koja sada više nije zainteresovana za Pipitu.

Sada sve zavisi od Ikardija. Interov idealan scenario bi bio razmena sa Napolijem ili prodaja.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara