Rajan Kent i Alfredo Morelos (Star sport)
Rajan Kent i Alfredo Morelos (Star sport)

Šta se to dešava u Rendžersima? Dvojica najboljih odlaze za džabe

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.05.23. | 12:15

Plus se oprašta i veteran Makgergor

Prošla godina je izgleda bio vrhunac jedne ere u Glazgov Rendžersima koja je započeta u četvrtoj ligi posle bankrota slavnog kluba i završila se desetak godina kasnije titulom prvaka Škotske u pretprošloj i finalom Lige Evrope u prošloj sezoni. Skoro 10 godina su Policajci išli uzlaznom putanjom posle pada u “beton ligu” i došli do samog vrha škotskog i evropskog fudbala.

Ali sada je taj proces krenuo unazad. Rendžersi su u Ligi šampiona služili za popravljanje gol-razlike i završili grupnu fazu kao najgori tim u istoriji takmičenja. A i na domaćoj sceni su nizali neuspeh za neuspehom. Ljuti rival Seltik ih je savladao u finalu Liga kupa, eliminisao ih u polufinalu Kupa Škotske, a i u prvenstvu ih je pregazio. U tri ligaška derbija je Seltik slavio dva puta i remizirao jednom. Sutra bi i teoretski mogao da osvoji titulu pet kola pre kraja pošto je bodovna razlika velikih 13 poena. Ili možda u sledećem kolu u derbiju na Ajbroksu! Da bude slađe...

Izabrane vesti

Na sve Rendžersove muke se nadovezuje i prilično alarmantna situacija sa transfer politikom. Dvojica ponajboljih igrača Rajan Kent i Alfredo Morelos će napustiti klub za džabe kada se sezona završi. To je potvrdio direktor kluba Majkl Bil. Isti čovek koji je u februaru rekao da se sa dvojicom igrača uveliko pregovara o produžetku saradnje i da su na dobrom putu da se dogovore. Par meseci kasnije Bil kaže da ni Kentu, ni Morelosu nisu ponuđeni novi ugovori. Na navijačima Rendžersa je da prosude kada ih je Bil lagao. U februaru ili sada…

Reč je o dvojici ponajboljih igrača škotskog kluba u poslednjih nekoliko szeona uz desnog beka Džejmsa Tavernijea.

Morelos (26) je došao u Glazgov pre šest godina kao anonimus iz finskog Helsinkija za oko 1.000.000 evra i ispostavio se kao jedan od najvećih transfer pogodaka u istoriji kluba sa Ajbroksa. Godinama je bio najbolji strelac ekipe, dao je 124 gola za klub, a u jednom trenutku vredeo preko 30.000.000 evra kada su ga želeli brojni premijerligaši ali klub nije želeo da ga proda. Kolumbijac nije isti igrač kao pre nekoliko godina kada je davao tridesetak golova po sezoni ali je i dalje ponajbolji špic Rendžersa i ima dobru tržišnu vrednost. Spekuliše se da pregovara sa klubovima iz Španije i Italije i da će uskoro objaviti gde nastavlja karijeru.

Još veći udarac je odlazak najboljeg igrača Rajana Kenta (26) koji je pre četiri godine kupljen od Aston Vile za preko 7.000.000 evra i odmah se profilisao kao lider tima i fudbaler koji pravi razliku na terenu. Što kao strelac, što kao asistent je učestvovao u 90 golova Rendžersa na 218 utakmica i pokazao se kao pun pogodak. Međutim, ni on ne želi da produži ugovor i prema navodima osrtvskih medija, blizu je dgovora sa Fenerbahčeom. Iako ga želi i novi premijerligaš Barnli, Turci mu nude više novca. Njegova tržišna vrednost je oko 10.000.000 evra.

Rendžersi ne samo da gube makar 20.000.000 evra na obeštećenjima za dvojicu ofanzivaca već će ozbiljan novac morati da potroše na zamene kako bi nadoknadili tridesetak golova po sezoni koliko su donosili Morelos i Kent. A biće još odlazaka…

U penziju će otići dugogodišnji golman Alan Makgregor koji je često spasavao ekipu sjajnim intervencijama, ugovori ističu i vezistima Rajanu Džeki i Skotu Arfildu, a pozajmica Maliku Tilmanu iz Bajerna.

Burno leto je pred Rendžersima, a treba sklopiti konkurentan tim za kvalifikacije za Ligu šampiona u kojima kreću od trećeg kola i gde su im konkurencija trećeplasirani timovi iz Francuske i Portugalije, odnosno drugoplasirani iz Holandije, Srbije i Austrije.


tagovi

Glazgov RendžersRajan KentAlfredo Morelos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara