(© Star sport)
(© Star sport)

Šta su čekali dosad? Na terenu ok, ostalo nije! Grobari podsetili čelnike na obećanja i pokazali da su protiv Vranješa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.05.23. | 20:59

Partizan igrom dominirao protiv Voždovca, slavio golovima Dijabatea i Meniga, dok se Rikardo ispromašivao – 2:1

Najbolji tek na kraju. Kad više nikog ne interesuje, u meč bez takmičarskog značaja, setio se Partizan da igra fudbal i jednom od uverljivijih partija tokom 2023. pozdravio navijače. A Grobarima ne da nije do pesme, nego iz njihovih grlja kulja gnev izazvan potezima uprave, te koliko su se sa tribina čuli aplauzi izabranicima Igora Duljaja za izanje protiv Voždovca, toliko su se opet tražile ostavke rukovodstva, samo što je pitanje da li u centralnoj loži imaju predstavu do kog su nivoa spustili, ne tako davno, konkuretan tim.

Ovih 2:1 na zatvaranju plej-ofa Mozzart Bet Superlige može da se tumači višestruko. Kao pokazatelj kako crno-bel mogu. A videlo se da mogu naročito u drugom delu drugog poluvremena kad su stekli opipljivu prednost. Zar je bilo teško da se partije nalik ovoj ponovljaju iz kola u kolo, od februara do maja, da se makar malo pritisne Crvena zvezda u onom trenutku kad se razlika spustila na osam koraka? Naposletku, da li je ovo samo „šarena laža“ o mogućnostima tima, incident koji potvrđuje pravilo da je odigrao očajnu sezonu. Samo da ne krene sad mantra „Eto, videlo se da ovaj tim ima potencijal“. U globalu to nije tačno, za ovu konkretnu utakmicu – da.

Izabrane vesti

Mada, preko puta je bio isto tako nezainteresovani Voždovac, zbog čega je domaćin mogao da se postavi autoritativno i kontroliše dešavanja na terenu. Doduše, trebalo mu je 20-ak minuta da ubrza, ali je onda pokazao koliko njegovi stranci mogu da budu uticajni. Najpre je Fuseni Dijabate minijaturom podsetio na izdanja iz Lige konferencije, a onda Bibars Natho zašto i dalje slovi za pakera sposobnog da rešava mečeve, pošto je na centaršut Slobodana Uroševića uposlio Kvinsija Meniga, a Holanđanin atraktivno poentirao.

Ne samo zbog ta dva precizna hica, igrom je Partizan u prvom poluvremenu ostavio utisak ekipe koja ne otaljava posao. Pokazala je to i statistika, deset udaraca do pauze, kontrola dešavanja i ništa nije nagoveštavalo da bi domaćin mogao da posrne. Čak ni kad se ispromašivao Rikardo Gomeša samo u prvom delu imao ju je tri velike – činilo se da ništa ne može da utiče na pad crno-belih.

Osim, možda, njegovi štoperi. Među navijačima se moglo čuti da Igor Vujačić i Siniša Saničanin jedan drugog ne bi sačuvali, a kamoli nekog rivala, tako da je rezervista Teodorović elegantno pogodio na pas još jednog momka sa klupe, Matije Mitrovića i produbio dilemu da li je ekipi Igora Duljaja potreban novi štoper. Verovatno jeste, samo što Grobari nisu za Ognjena Vranješa, koji se nalazi pred potpisom, pa su mu priredili „dobordošlicu“ povicima:

Ne treba nam p... c...

 (© Star sport) (© Star sport)

Nešto drugo zanima pristalice crno-belih. Potencijala smena vlasti u Humskoj. Zato su čelnike dočekali transprentom.

„Pakujte kofere! Napustite klub“.

A zašto bi to trebalo da urade, prema oceni južne tribine, videlo se natpisom na još jednom transparentu, kojim su podsetili rukovodioce na obećanja:

Stanje u klubu je dobro, sigurno ćemo igrati kvalifikacije za Ligu šampiona – Miloš Vazura 20.3.2023; Verujem da ćemo da budemo drugi, sve drugo bi bilo neozbiljno – Ivica Kralj 19.3.2023. Odgovornost“.

Teško da za tu reč na crno-beloj strani Topčiderskog brda znaju...


MOZZART BET SUPERLIGA

PLEJ-OF, 37. KOLO

PARTIZAN - VOŽDOVAC 2:1 (2:0)

/Dijabate 25, Menig 35 - Teodorović 79/

Stadion Partizana

Kapacitet: 29.775

Sudija: Marko Delibašić

Žuti kartoni: Saničanin (Partizan), Damjanović (Voždovac)

PARTIZAN: Popović 6 - Filipović 7, Ilić 6,5 (od 46. Saničanin 5,5), Vujačić 6, Urošević 7 - Kolorado 6,5, Pantić 6,5 (od 46. Stjepanović 6,5) - Dijabate 7 (od 62. Jevremović 6), Natho 7,5 (od 71. Baždar 6), Menig 7,5 (od 71. Petković 6) - Rikardo 5,5.

VOŽDOVAC: Katić 6 - Đorđević 6, Zečević 6, Damjanović 6, Đuričić 6 - Ivezić 6,5, Lazarević 5,5 (od 61. Teodorović 7), Jočić 6,5 (od 55. Matić 6), Nešković 6,5, Stoisavljević 6 (od 55. Vujanović 5,.5) - Burmaz 6 (od 68. Mitrović 7).

Igrač utakmice: Bibars Natho (Partizan) 7,5




tagovi

FK PartizanRikardo GomešKvinsi Menig

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara