Ifet Đakovac (©Starsport)
Ifet Đakovac (©Starsport)

Šta sve možeš u Srbiji sa 55.000 evra: Ifet Đakovac, TSC-ov odgovor na odlazak Banjca

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.08.22. | 11:38

Sa dva poteza rešio utakmicu protiv ekipe Mladost GAT

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Posle prvog kola je pohvale pokupio Mihajlo Banjac pa se pričalo kako magijom u nogama može da donese prevagu. Već sledeći meč je bilo vidljivo da nedostaje jer loptu nije imao ko da utera u gol. Palio se alarm i na još par utakmica, Partizan je gostovanje gde i može da se zadovolji bodom, ali dve utakmice kod kuće bez datog gola su sigurno bile problem.

Izabrane vesti

Onda je došao Ifet Đakovac i ljubiteljima fudbala u Srbiji ostalo je samo pitanje: kako to da smo toliko dugo čekali 24-godišnjeg momka iz Sjenice?

Tačno da je Đakovac mogao i ranije da bude heroj, protiv Napretka je napravio solo prodor, zalomio dvojicu i umesto da šutira on je probao da prođe i trećeg. Kritikovao je tada i samog sebe, jer da je dao gol, taj potez bi doneo tri boda.

Ali sa dva gola protiv Mladosti nagovestio je da bi ipak mogao da iznese težak teret posle odlaska Banjca.

Nije prvi gol na meču protiv „gatovaca“ bio bog zna šta, spetljala se odbrana Mladosti, a kao da su to bili i najavili onim Milojevićevim napucavanjem Ratkova. Đakovac je šutirao jako, lopta zakačila šumu nogu ispred i završila u golu za veliko olakšanje na klupi TSC-a, konačno je dat i taj gol kod kuće.

Drugi gol protiv Mladosti je već bio za TV špice. Odlični Saša Jovanović je doturio loptu sa boka, a Đakovac ušao u kazneni prostor, nanizao jednog pa drugog igrača gostiju i šutirao levom nogom sa nekih 11 metara. Na semaforu je bilo 2:0, skočila je ponovo klupa TSC-a.

Ne bez razloga epitet igrača utakmice. Osim dva gola, od kojih je drugi bio majstorija, videli smo ga svuda na terenu. Ulazio je u prilike, šutirao, a znao i da se vrati u odbranu i ukrade po koju loptu. Po prirodi ofanzivni vezista, tehnički potkovan i voli da dribla.

Dobio je od Žarka Lazetića ulogu plejmejkera, ostatak veznog reda ima pretežno defanzivne karakteristike. A juče je zadatak odradio odlično, pa je i zamenjen u 88. minutu da bi pokupio aplauze publike. U Bačku Topolu je došao januara 2021. iz Zlatibora, prema specijalizovanom portalu Transfermarkt za skromih 55.000 evra.

Bio je u omladinskoj školi Partizana i igrao za Tutin. Nije mu prvi put da odigra na ovakvom nivou, prošle sezone je srušio Čukarički na Banovom brdu sa dva gola. Kada Đakovac da gol, TSC ne gubi. Uspeo je da se razbudi i ako nastavi sa ovakvim nastupima neće imati glavobolje u taboru tima iz Bačke Topole, barem ne što se tiče veznog reda.

Odbrana je svakako ponovo briljirala i na petom meču ove sezone sačuvala mrežu netaknutom.




tagovi

Ifet ĐakovacTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara