Fudbaleri Vojvodine (Star sport)
Fudbaleri Vojvodine (Star sport)

Šta zna Vošino dete šta je Partizan... Jovan Milošević u poslednjem plesu na Karađorđu poslao crno-bele u Ligu konferencije! (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | ned. 21.05.23. | 20:47

Remi u Novom Sadu – 2:2

Pamtiće se današnji meč između Vojvodine i Partizana u Novom Sadu po atomskom fudbalu i goleadi, ali mnogo više po fenomenalnoj partiji Jovana Miloševića, koji je sa dva pogotka poslao Partizan u Ligu konferencije!

Čvrsto je odlučio mladi napadač da ove večeri poslednji ples pred novosadskom publikom kruniše golovima i pokaže javnosti zbog čega ga je kupio Štutgart, a hteli ga i drugi evropski klubovi. Šta zna Vošino dete šta je Partizan... Najpre je doneo izjednačenje Vojvodini u 22. minutu čime je anulirao gol Rikarda, a onda u prvoj akciji drugog dela igre dodao na svoj konto još jedan pogodak, kojim je ugasio nadu Partizana u direktan plasman u grupnu fazu u Evropi i poslao crno-bele u kvalifikacije za najmlađe UEFA takmičenje – 2:2 (1:1). 

Izabrane vesti

Da je reč o rijalitiju "Survajver", Rikardo Gomeš bi bio jedini preživeli iz Partizanovog plemena u ovoj sezoni jer je jedini u prilici da osvoji neki trofej, a to je onaj namenjen najboljem strelcu Mozzart Bet Superlige. Tome se prilbližio na korak golom iz 17. minuta kada je doneo prednost Parnom valjku. Bio je to njegov 19. pogodak u prvenstvu, pa je sad dva koraka ispred Aleksandra Kataija.

Jedina šansa ekipi Igora Duljaja bila je da pobedi večeras i u poslednjem kolu, te da sačeka da TSC i Čukarički kiksiraju. Ali klub iz Humske je sam skratio muke svojim navijačima, koji više ne moraju da se bave nikakvom matematikom. Sada je sve kristalno jasno, Partizan će završiti kao četvrtoplasirani tim Mozzart Bet Superlige, što im je najgori rezultat od raspada stare Jugoslavije, pa će naredne sezone igrati zajedno sa Starom damom u kvalifikacijama za Ligu konferencije, najmlađeg UEFA takmičenja, gde će krenuti od trećeg kola. Novosađani će startovati jednu rundu ranije, od drugog kola.

Došao je Partizan sa imperativom pobede na “Karađorđe”, znali su gosti da nemaju šta da izgube, pa su odmah krenuli agresivno. Bolje su otvorili meč i krenuli po ceo plen, a Lale šansu vrebale iz kontre. Mirisalo je od prvog zvižduka arbitra na golove. Posle samo tri minuta igre u kratkom vremenskom intervalu zapretio je Menig, kada je lopta završila malo iznad prečke. Potom je Rikardo gađao zamalo pored stative. Pokušavali su gosti da kroz kratku pas igru izigraju odbranu Lala, bio je agilan brzonogi Dijabate i često ulazio u sredinu – imao zanimljiv pokušaj sa distance – Natho je slao dobre pasove, a Novosađani su bili naterani da se povuku pod takvim pritiskom, pa je centarfor Vukčević ostajao često odsečen od ostatka tima. Sveli su igru na čekanje šanse iz tranzicije i iz takvih situacija našao se dvaput u opasnoj zoni Malbašić, ali se nije proslavio.

Ono što Rikardo nije učinio na samom startu meča, jeste petnaest minuta kasnije. U 17. minutu Menig je poslao odličan pas u šesnaesterac, a Rikardo majstorski bicklicom izbacio Traorea i iskosa, iz dosta teške pozicije, poslao bombu u dalji ugao gola Lazara Carevića.

Nisu Novosađani uspeli da se oporave od šoka, a Dijabate je propustio neverovatnu priliku da duplira prednost samo koji minut kasnije. Natho je iz prve poslao maestralan pas, ali je Dijabate sa nekih pet metara pogodio samo u ruke Carevića. Jeste u toj situaciji signaliziran ofsajd, ali čini se da bi možda VAR preinačio odluku u korist gostiju da je lopta završila u mreži. U fudbalu je nepisano pravilo da se takva šansa uvek kažnjava, što se desilo ekspresno na drugoj strani terena, kada su domaći preko talentovanog Jovana Miloševića stigli do izjednačenja u 22. minutu. Odlično su domaći istrčali kontru, Vukčević je prelepo progirao Miloševića koji je sa nekih desetak metara još lepše iz prve pogodio malu mrežu Popovićevog gola.

Posle tog pogotka opao je malo ritam u odnosu na onaj sa samog početka duela. Mogla je Voša u poslednjem minutu prvog dela igre do preokreta, ali je Čumićev udarac sa distance dobrom paradom zaustavio Popović. Odlučio je 17-godišnji Milošević da se poigrava danas sa odbranom ekipe Igora Duljaja. U prvom napadu u nastakvu meča je sam kreirao akciju, odigrao zakratko pas sa Vukečvičem i onda rutinski pogodio drugi put mrežu Partizanovog gola.

Ipak, nije radost dugo trajala, slično kao što su Novosađani odgovorili ekspresno u prvom, tako su i crno-beli poravnali u drugom poluvremenu. U 50. minutu pogodio je Kolorado, prethodno je fenomenalno intervenisao Carević prilikom udarca Rikarda, ali je bio nemoćan kada je Kolumbijac pokupio odbitak i pogodio mrežu.

Duljaj je ubacio u nastakvu Jovića i Pantića i krenuo ofanzivnije, po ceo plen. Zapretio je Dijabate, posle sjajnog pasa Natha, ali Carević je ukrotio i taj udarac iz velike blizine. Još jednom je izašao kao pobednik u sitauciji jedan na jedan sa Dijabateom. Ipak, do kraja je Vojvodina bila bliža pobedi. Neverovatnu šansu za Lale promašio je Uroš Nikolić. Posle kontre lopta mu se odbila na nekih deset metara, tukao je iz prve, ali pogodio samo stativu. Dva minuta pre kraja u sličnoj situaciji je bio Čumić ali ni on nije uspeo da pogodi za ceo plen u finišu meča.

MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ-OF – ŠESTO KOLO

VOJVODINA – PARTIZAN 2:2 (1:1)

/Milošević 22, 46 - Rikardo 17, Kolorado 50 /

Stadion. Karađorđe. Gledalaca: 5.000. Sudija: Milan Mitić

VOJVODINA (4-2-3-1): Carević 7 – Lazarević 6, Jeličić 5,5, Traore 6, Antonijević 5,5 – Busnić 6,5 (od 46. Topić 6), Milosavljević 6 (od 46. Zukić 6) – Čumić 6 (od 90. Ljubisavljević), Milošević 8,5 (od 86. Kabić), Malbašić 6,5 – Vukčević 6,5 (od 56. U. NIkolić 5,5)

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović 6,5 – Filipović 6, Vujačić 5,5, Ilić 5,5, Urošević 6 (od 80. Šehović) – Kolorado 7 (od 66. Pantić 6), Belić 6 (od 80. Fejsa) – Dijabate 6,5, Natho 6,5 (od 74. Jevremović), Menig 6,5 (od 66. Jović 6) – Rikardo 7

Igrač utakmice: Milošević 8,5 (Vojvodina)

MOZZART BET SUPERLIGA

PLEJ-OF, 36. KOLO

Subota

Radnički - Crvena zvezda 1:1 (0:0)

/Zorić 84 - Ivanić 84/

Nedelja

Vojvodina - Partizan 2:2 (1:1)

/Milošević 22, 46 - Rikardo 17, Kolorado 50 /

U toku: Voždovac - Čukarički

U toku: Novi Pazar - TSC Bačka Topola



tagovi

Jovan MiloševićRikardo Gomeš

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara