undefined
undefined

Šta Zvezda može da dobije pobedom u Humskoj?

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.10.20. | 10:02

Nisu na talonu samo tri boda već i ispunjavanje takmičarskih ciljeva polovinom oktobra (17 časova)

Navijače Crvene zvezde više ne zanima način na koji Dejan Stanković i njegov tim žele da dođu do trijumfa nad Partizanom. Da li čekajući šansu koncentrisani u duplom bloku, ili forisrajući napadački stil igre kroz dug posed i kontinuirane napade, što je postao zaštitni znak srpskog šampiona u mandatu nekadašnjeg asa Lacija i Intera. Posle tri titule, dva učešća u Ligi šampiona, proleća u Evropi, crveno-bela javnost gotovo ultimativno traži trijumf na neprijateljskoj teritoriji (17 časova, TV B92). Iako bi i remi crveno-bele sačuvao na kapitalnih osam bodova prednosti u odnosu na ekipu Dejana Stankovića, jasno je da će crveno-beli morati da traže ceo plen.

Mnogo toga su govorili brojni statistički podaci. Za crveno-bele je poguban onaj da u poslednje četiri utakmice sa Partizanom nisu postigli gol. Ukupno 370 minuta. Prethodni trijumf ostvarili su aprila 2019. godine. Suviše dug period, koji je doveo do toga da navijači Crvene zvezde sa strahom čekaju večite derbije.

Izabrane vesti

Crvena zvezda bi potencijalnom pobedom praktično došla na pola koraka od toga da isuni dva velika sportska cilja polovinom oktobra. Nije obezbeđen ulazak u Liguz šampiona, ali crveno-beli će četvrtu godinu zaredom igrati u grupnoj fazi UEFA takmičenja što je bio ultimatvni cilj. Pored toga na Marakani su označili osvajanje još jedne titule kao jedan od najvažnijih zadataka. Potencijalnih 11 bodova prednosti su i za mnogo jača prvenstva od srpskog ozbiljan kapital. Gotovo nenadoknadiv.

ZVEZDA - TIM ZA DERBI

Još jedan trijumf u nizu, ukupno 11 u sezoni, doveo bi Crvenu zvezdu u lagodnu situaciju. Mladi šef stručnog štaba Dejan Stanković imao bi komociju da već pravi strategiju za naredno leto, ujedno i kontinuitetom utakmica podiže tržišnu vrednost mlađim snagama. Željko Gavrić i Veljko Nikolić su se već profilisali kao važni faktori u njegovom timu, ali bi pobeda u derbiju širom otvorila vrata startne postave i bitnih uloga Strahinji Erakoviću, verovatno i Andriji Raduloviću... Sve će to na talonu će imati crveno-beli.

Priznao je Dejan Stanković da Crvena zvezda danas na neprijateljskoj teritoriji praktično ima meč loptu.

„Ako bismo danas pobedili, mnogo toga bismo već sada rešili. Početak je prvenstva, rano je za kalkulacije, ali... Igraće se fudbal i posle nedelje“, poručio je Zvezdin strateg.

Veliku brigu sa leđa skinuo je Dejan Stanković u Nikoziji, kada su crveno-beli preko jermenskog Ararata stigli do Liga Evrope. Međutim, nasledniku Vladana Milojevića i pored solidnog rezultata u Evropi i dominacije u srpskom prvenstvu, nedostaje jedan baš veliki meč. Autoritativno odigran kada gori. Zvezda to nije uradila protiv Tirane, kasnije Omonije i Ararata.

Crveno-beli nemaju matematički pritisak u Humskoj, ali bi sa današnjom pobedom kompletan utisak u učinjenom u ovoj sezoni izgledao lepše. Kao što je proslava treće vezane titule izgledala siromašnije, zbog još jednog Kup poraza u derbiju i činjenice da crveno-beli nisu postigli gol Vladimiru Stojkoviću za 270 minuta.

Crvena zvezda je na prethodnim duelima sa Partizanom izgledala igrački i karakterno loše. Odigrali su sa viškom adrenalina samo prvo poluvreme martovskog derbija. I to je još jedan ispit za Dejana Stankovića.


SUPERLIGA SRBIJE - 11. KOLO

Petak

TSC - Novi Pazar 7:0 (4:0)

/Zec 4, Lukić 16, 48, Babić 19, Silađi 26, 73, Duronjić 69/

Čukarički - Proleter NS 1:2 (0:1)

/Kajević 61 - Mirosavljev 19, Babić 88pen/

Radnik - OFK Bačka 1:0 (1:0)

/Makarić 8/

Vojvodina - Rad 4:1 (1:1)

/Bralić 12, Čović 55, Bojić 69, Vukadinović 79pen - Živković 3/

Subota

Inđija – Zlatibor 1:0 (1:0)

/Bastajić 22/

Voždovac – Spartak  2:1 (2:1)

/Ajdinović 5, Vujnović 32 – Šimura 14/

Mladost Lučani – Mačva 2:1 (0:1)

/Kos 77 - Knežević 41/

Napredak – Radnički Niš 0:0

Javor – Metalac 1:3 (1:2)

/Luković 41p – Maksimović 22p, 70, Jokić 27p/

Nedelja

17.00: (2,80) Partizan (3,05) Crvena zvezda (2,70)



tagovi

Dejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara