Fudbaleri Tolime (Foto: AFP)
Fudbaleri Tolime (Foto: AFP)

Stadion u Bukaramangi i dalje enigma za Tolimu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.03.23. | 03:55

Kolumbija, Apertura: Podela plena u devetom kolu

Fudbaleri Tolime su u dobrom raspoloženju doputovali na noge Bukaramangi, sa željom da prekinu post dug pet godina. Nisu uspeli, ali na kraju mogu da budu zadovoljni bodom, s obzirom da su od 16. minuta bili u zaostatku - 1:1 (1:0).

Još od avgusta 2018. godine traje post Tolime na gostovanjima u Bukaramangi. Kao da je Alfonso Lopez stadion neko začarao za tim iz Ibagea.

Izabrane vesti

Tolima je nastavila seriju i po četvrti put zaredom ostala neporažena, dok su fudbaleri Bukaramange u očiglednoj krizi, pošto ni šesti put zaredom nisu uspeli da slave u domaćem prvenstvu. Ni jedni ni drugi se nisu pomakli na tabeli sa novim bodom - Bukaramanga je 10. sa 11, Tolima dve pozicije ispod sa bodom manje.

Prvu pravu priliku na utakmici domaći fudbaleri su i iskoristili. Posle lukavo izvedenog kornera s desne strane stvorila se gužva na prvoj stativi, a na kraju se najbolje snašao Gonzalo Lensina, progurao loptu kroz "šumu" igrača i preterao je preko gol linije - 1:0.

Gosti su do boda došli u 72. minutu i to iz penala. Dugo je glavni arbitar većao da li da dodeli najstrožu kaznu Bukaramangi. Posle centaršuta s desne strane, lopta je pala pred jednog od fudbalera Tolime na ivici peterca, ali umesto da je zahvati, završio je na zemlji. Sudija je procenio da je došlo do preokomerne upotrebe sile i pokazao na kreč, a Jeison Guzman je preuzeo odgovornost. Golman domaćeg sastava Agire ga je pročitao, ali mu je lopta prošla kroz ruke i odsela u mreži, te su fudbaleri Tolime stigli do poravnanja, na kraju i do boda.

KOLUMBIJA 1 (APERTURA) - 9. KOLO

Subota

Pereira - Atletiko Nasional 0:2 (0:1)

/Barera 9, Duke 80/

Envigado - Bojaka Čiko 0:1 (0:0)

/Lozano 84/

La Ekidad - Union Magdalena 0:0

Nedelja

Pasto - Deportivo Kali 2:1 (0:0)

/Lopez 74, Tovar 90+4 - Viveros Rodaljega 54/

Hunior - Santa Fe 1:1 (1:1)

/Ernandez 27 - De La Rosa 45+4/

Amerika Kali – Petrolera 1:0 (1:0)

/Garsija 45+7/

Miljonarios – Agilas 2:2 (2:2)

/Bustamente 4, Uribe 16 – Pestana 22, Salazar 26/

Ponedeljak

Independijente Medeljin – Jaguares 1:0 (0:0)

/Valensija 76/

Utorak

Bukaramanga - Tolima 1:1 (1:0)

/Lensina 16 - Guzman 72p/

Uila - Onse Kaldas U TOKU



tagovi

Deportes TolimaAtletiko BukaramangaKolumbija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara