Paulo Dibala (©Reuters)
Paulo Dibala (©Reuters)

Staklena Roma, lako lomljivi materijal i najmalerozniji od svih

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.12.23. | 19:06

Dibala propustio 30 odsto utakmica ove godine, Azmun i Spinacola takođe zbog povreda u autu

Temeljio se optimizam navijača Rome na Paulu Dibali, nezapamćena euforija vladala je Večnim gradom kada je Argentinac parafirao. Organizovan je doček za sva vremena. I sve što je Žoze Murinjo očekivao on mu je i ponudio.

Niko ne utiče tako na Rominu igru kao La Hoja, ali isto tako nema ni maleroznijeg od njega. Osmi put se povredio za godinu dana, propustio je trećinu utakmica i nije jedini. Mnogi imaju staklene noge, krhke su građe. Posebni je napravio građevinu od lako lomljivog materijala i to bi u trci za mesto u Ligi šampiona skupo moglo da ga košta.

Izabrane vesti

Postoje dve Rome. Jedna kada je Paulo Dibala na terenu. Druga bez njega. I dijametralno su suprotne. Nije samo do rezultata, nego do kompletnog utiska. Sa La Hojom rimski klub diše punim plućima, maštovit je, ima vica u igri. Bez njega sve je drukčije. Za bodove se rudari, do pobeda teškom mukom dolazi. Prognoze nisu nimalo dobre: argentinski virtuoz završio je sa fudbalom za ovu godinu!

Ostaće 2023. godina upamćena za Paula Dibalu po povredama. Nikad ih više nije bilo. Lakše i teže su ga sa terena odvojile preko četiri meseca u poslednjih godinu I kusur dana. Što se tiče samo tekuće, propustio je 30 odsto utakmica. Izostao je sa čak 16 od 51, uključujući i naredne četiri do kraja decembra.

Već sada je jasno da Žoze Murinjo neće moći da se osloni na Argentinca za duel sa Šerifom u poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope, zatim derbi sa Bolonjom na Renato dal’Ari za četvrto mesto u Seriji A, pa mečeve sa Napolijem i Juventusom, Kremoneseom u Kupu Italije. U najboljem slučaju biće spreman posle praznika za utakmicu sa Atalantom. Ali, neretko su pauze umele da se oduže.

Paulo Dibala je zbog fleksora u autu, pomirili su se u Romi da kreativac neće biti na terenu barem tri sedmice, a protiv Bolonje će van stroja biti i Leandro Spinacola i Sardar Azmun. I njih prati reputacija kao i Argentinca, prečesto su van terena. Povrede su učestale. Da sve bude gore naredni meč u Seriji A propustiće i Nikola Zalevski i Romelu Lukaku. Obojica su pocrveneli protiv Fjorentine.

Žoze Murinjo će se dovijati kako da skrpi startnu postavu, neće imati nimalo jednostavan posao.


tagovi

RomaPaulo DibalaLeonardo SpinacolaSardar AzmunRomelu Lukaku

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara