Usman Dembele (Reuters)
Usman Dembele (Reuters)

Stakleni Dembele i Barsa bez pravca: Povredi se, oporavi, sačeka ga novi trener

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.10.21. | 12:41

Svaki put kada bi se francuski rekovalescent vraćao treninzima, ne bi ugledao stručnjaka koji ga je trenirao pre povrede

Poslednjih nedelja Usman Dembele se najčešće pominje u kontestu novog ugovora sa Barselonom. Katalonci, logično žele novi potpis kako na leto ne bi bez obeštećenja izgubila igrača kojeg je 2017. godine platila 135.000.000 evra. Kroz igru, golove i asistencije nije Francuz doneo klubu ni 50 posto onoga što se od njega očekivalo, ali i povrede su umešale prste. A da nije bilo povreda u kombinaciji sa sudbinom, lošim rezultatima, nezadovoljsta uprave radom trenera, ne bi bi nastala jedna od najbizarnijih priča u Ligama petice od starta sezone.

Naime, Dembele je od dolaska u Barsu doživeo tri veće povrede i svaki put kada bi okončao proces oporavka i kada bi se našao na treningu sa saigračima posle duže pauze sačekao bi ga drugi trener. Počelo je pauzom od novembra 2019. do februara 2020. godine. Oporavio se od cepanja mišićnog snopa, a umesto da ga sačeka Ernesto Valverde koji je smenjen u januaru, predstavio mu se Kike Setijen.

Izabrane vesti

Istog meseca, Dembele je povredio zadnju ložu koja ga je udaljila sa terena do septembra. Ali ispostavilo se da uopšte neće sarađivati sa Setijenom kojeg je zamenio Ronald Kuman. Pod dirigentskom palicom holandskog stratega je još i igrao, ali ovog leta je obnovio povredu zadnje lože, a kada bude spreman da se pojavi na grupnom treningu izvesno će ugledati klupsku legendu Ćavija Ernandeza, a možda i trenutnog vršioca dužnosti Serđija Barhuana.

Anegdota koja je ništa drugo nego pokazatelj da je Dembele s razlogom dobio nadimak "stakleni" i koja ozbiljno oslikava probleme Barselone koju su u poslednjih godinu i po dana trenirala četiri različita stručnjaka.


tagovi

Usman Dembele

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara