Staniša Mandić u dresu Čukaričkog (©MN Press)
Staniša Mandić u dresu Čukaričkog (©MN Press)

Staniša Mandić dobio otkaz u Bahreinu posle samo tri utakmice

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.11.22. | 14:24

Nekadašnji Zlatni orlić neslavno završio avanturu u Aziji

Crnogorski fudbaler Staniša Mandić nikako ne uspeva da napravi dobar korak u seniorskoj karijeri. Novi pokušaj u inostranstvu da se dokaže, u bahreinskom prvoligašu Ist Rifi, završio se neslavno, otkazom posle samo tri utakmice.

Mandić se na Bliskom istoku našao posle polusezone u dresu Metalca iz Gornjeg Milanovca. Verovali su u Bahreinu da će momak koji je osvojio Mundijalito sa Srbijom 2015. godine da bude veliko pojačanje u ostvarenju ambicija Ist Rife, koja je tražila bolji rezultat od prošlosezonskog, kada je bila šesta na tabeli.

Izabrane vesti

Međutim, samo tri kola su bila dovoljna rumunskom treneru Florinu Motroku da kaže upravi „ne treba mi Mandić“. Kao stranac, 27-godišnji napadač je imao visoku platu, ali kako pišu tamošnji mediji, 55-godišnji Rumun je rekao svojim poslodavcima da Mandić nije ništa bolji od domaćih fudbalera.

Nije jedini, pored Mandića otkaz je dobio i napadač iz Angole Agvinaldo, jer ni on po Motrokovom mišljenju nije dovoljno kvalitetan. Generalno, u Bahreinu nemaju mnogo strpljenja i razumevanja za strance. Dobro vas plate, ali odmah morate da pravite razliku. Još pre početka sezone Ist Rifu su napustili i internacionalac iz Lesotoa Soni Žan i Crnogorac Siniša Stanisavić.

---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------

Od stranaca su u timu ostali samo Brazilac Luiz Gustavo i Saleh Rateb iz Jordana. Ist Rifa je posle tri kola osvojila tri poena, odigrala je po 1:1 sa Bahreinom FC i Al Muharakom, dok u susretu sa Al Budaijom nije bilo golova.

Mandić je posle uspeha sa omladinskom reprezentacijom Srbije rešio da zaigra za A selekciju Crne Gore, za koju je zabeležio samo četiri nastupa. Iz matičnog kluba Čukaričkog otišao je 2017. godine u norveški Sognal za 250.000 evra, a od tada mu je karijera u konstantnom padu. Igrao je još za Zrinjski, Muru i Metalac, iz kojeg je otišao u Bahrein. Mandić je proletos na 11 mečeva u dresu tima iz Gornjeg Milanovca (samo dva puta starter) postigao jedan gol, u trijumfu nad Spartakom iz Subotice sa 2:0. Nije tada uspeo da pomogne Metalcu da izbori opstanak u elitnom rangu, pa je došlo do razlaza.



tagovi

AzijaBahrein 1Staniša Mandić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara