Stanković ishvalio Krstovića i prvi put konkretno pomenuo Makedu: Radi se, bio bi veliko pojačanje

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.08.20. | 15:29

Kanga u protokolu, ali ne počinje protiv Spartaka

Crvena zvezda igra jedan od derbija četvrtog kola Superlige. Sutra na Marakani gostuje Spartak (19 časova), u svojevrsnoj probi za evropski debi. Međutim, rezultati Golubova nagoveštavaju vrlo neizvestan meč, pošto je reč o najefikasnijim timu Superlige.

Čeka se Spartak, ali čeka se razrešenje velikog čvora kada su u pitanju špic igrači na Marakani. Šansu je u Šapcu iskoristio Krstović, dok se danima spekuliše o izvesnom dolasku Makede. Upravo je jedan deo izlaganja, pred meč sa Spartakom, posvetio dvojici napadača. Jednom potencijalnom i drugom koji bi u budućnosti morao da donese mnogo radosti armiji navijača.

Izabrane vesti

„Krle (Krstović prim.aut) se nametnuo još kada sam sarađivao sa njim na pripremama u Turskoj i Kipru. Isticao se borbenošću. On daje celog sebe, od prvog do 90. minuta. Stavlja glavu gde drugi stavljaju kopačku. On zaslužuje šansu, bez obzira na to što je bonus igrač“, rekao je Dejan Stanković.

Neizbežna tema druženja mladog šefa stručnog štaba i novinara bio je Federiko Makeda. Crveno-beli su dogovorili uslove sa italijanskim napadačem, ali navodno i dalje vrebaju Lids i Alanja.

„Špic njegovih kvaliteta, posebno u situaciji u kojoj se nalazi, daje mogućnost drugim klubovima da se ubace u trku. Mnogo zavisi od samog igrača, igrač je taj koji će odrediti sudbinu i otići tamo gde oseća da će mu biti najbolje. Barem sam ja tako radio. Radi se na tome u klubu, mogu da kažem da bi Makeda bio ozbiljno pojačanje“. 

Potvrdio je Stanković da će da računa na sve raspoložive snage. Odnosno da se od povrede oporavio Milunović. Takođe, u konkurenciji će biti Tomane.

„Opet ću imati slatke muke. Nama je svaka utakmica derbi, ubeđen sam da pristup pravi razliku. Ne treba niko preceniti, ali ni potceniti. Potreban nam je profesionlni pristup. Idemo na pobedu bez kalkulisanja. Tako je bilo i u prve tri utakmice“.

Velika snaga Spartaka je bivši omladinac Crvene zvezde Denković, a najbolji strelac Nemanja Nikolić.

„Drago mi je zbog njih. Imaće motiv da pokažu zašto nisu bili prepoznati. Mi smo zadovoljni ovim što imamo. Nikolić je baš dobar, edukovan špic. Kada je u danu, svima može da napravi problem. Spartak voli da igra, i da se nadigrava. Videćemo da li će sada nešto promeniti“.

Sakrio je Stanković karte, ali je nešto i otkrio.

„Kanga će biti u karantinu. Ali neće početi. Nedostaje mu još nekoliko treninga. Ne treba da rizikujemo“. 


tagovi

Dejan StankovićNikola KrstovićFederiko Makeda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara