Dejan Stanković (©MN Press)
Dejan Stanković (©MN Press)

Stanković: Izmenama sam iznenadio i svoj stručni štab, prezadovoljan sam decom koja su ušla

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.09.21. | 20:17

"Probao sam da pomognem timu, da promenim nešto. Prezadovoljan sam decom koja su ušla", ističe trener Crvene zvezde

Dobro je Crvena zvezda ušla u 165. večiti derbi na stadionu Partizana. Imala inicijativu, šanse, pogodila i prečku, ali ju je u 36. minutu presekao pogodak Birbasa Natha.

Partizan je na odmor otišao s prednošću 1:0 koja je trajala sve do 83. minuta kada je Aleksandar Katai uspeo da donese remi svom timu i sačuva ga na dva boda zaostatka u odnosu na najvećeg rivala, koji trenutno predvodi superligaški karavan.

Izabrane vesti

Imajući u vidu kako se situacija na terenu odvijala, crveno-beli mogu da budu zadovoljni nerešenim ishodom, ali sigurno je da na Marakani žale jer nisu krunisali bolju igru.

"Derbi je zbog toga lep i čudan. To govorim pred svaki derbi, jedan trenutak može da reši pobednika. Mi smo kontrolisali utakmicu do gola, nismo imali probleme sa tranzicijom Partizana, imali smo prečku, jedan na jedan sa golmanom, ali uglavnom tako biva. Ne uđemo dobro u blok, primimo gol... Ali, zadovoljan sam reakcijom svojih igrača", istakao je Dejan Stanković po završetku meča pred kamerom TV Arena Sport.

Govorio je i o izmenama koje je pravio, prvenstveno o uvođenju mladog Marka Lazetića na početku drugog poluvremena umesto Nenada Krstičića.

"Izvršio sam izmene u nameri da pomognem timu, da probam da promenim nešto i oživim igru. Izgubili 1:0 ili 2:0 ne menja stvari... Prezadovoljan sam decom koja su ušla i ponosan na njih. Verovatno to niko nije očekivao, to mi kažu i moji saradnici, ali ja se ne plašim, ponosan sam na tu decu i verujem u njih, njima će ovo sigurno značiti",

Ocenio je Zvezdin trener, ipak, da je njegovom timu falilo malo više karaktera i čvršće igre u drugom poluvremenu. Takođe, rivalu je čestitao na fer i korektnoj borbi.

"Bio je dobar derbi, prštalo je na terenu, ali ne verujem da je iko zadovoljan kada igra nerešeno", konstatovao je Stanković.



tagovi

Dejan Stanković165. večiti derbiFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara