(©Star sport)
(©Star sport)

Stanković: Jak šamar za mene… Sutra bih izveo isti tim, momci nisu zaslužili ozbiljne kritike

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.06.20. | 23:09

Zvezdin trener ne zamera igračima na požrtvovanju i nema primedbe na suđenje

Ni u drugom derbiju protiv Partizana, Dejan Stanković kao trener nije osetio slast pobede. Ni postignutog gola. Njegova ekipa je uprkos nekim promenama ličila na one iz prethodnih derbija koje nisu uspevale da nađu šifru za otključavanje Partizanove igre.

Mladi strateg je na konferenciji za medije posle meča preuzeo odgovornost na sebe.

Izabrane vesti

“Kad se izgubi, naravno da se odigralo loše. Sitnice odlučuju. Naravno da je moglo bolje, ali preuzimam krivicu na sebe. Boli kad izgubiš derbi, ali se neću se predavati. Ovo je jak udarac i žao mi je što nismo izgledali onako kako smo radili. Ali to je odrastanje, iskustvo… Razumem navijače. Znam da nismo dugo dobili derbi, da nismo dali gol na četiri meča protiv Partizana, to je jaka činjenica. Ne bih ulazio u dalju analizu. Mi smo ispali, oni idu dalje”, rekao je Dejan Stanković.

Da li je ovaj tim došao do limita?

“Kad se igra utakmica nokaut faze, može da bude dobrih, ali i loših stvari. Napravili smo par dobrih stvari, nisam se nadao individualnim greškama, ali je derbi nosio veliki pritisak za sve. Da li su u pitanju limiti ekipe, to je za dublju analizu. Vruće glave mogu samo da kažem da je činjenica da smo ispali iz Kupa. Ovo je jak šamar za mene. Tu sam i sutra i prekosutra, sve što budete želeli ćete moći da me pitate”.

Koliko je ovo gorka pilula za vas?

“Jaka je. Ne verujem da bih promenio nešto što se tiče tima. Ja sam prvi mogao bolje, ali bih sutra izveo isti sastav. Nisu momci zaslužili ozbiljne kritike, ali mi je žao što nismo imali malo strpljenja. Malo više hrabrosti u igri, da uradimo ono što smo radili u minula četiri meseca. Drugo ništa ne mogu da im prebacim”.

Koji je bio presudan momenat?

“Kad neko pobedi, uvek je u pravu. I sa igrom i sa postavkom. A ja sad da pričam da je bilo 50 dugih lopti na Sadika... Možda je tu bila prevaga. To je bio lanac, stvorile su se domino greške iz kojih je Partizan dao gol. Natho je fenomenalan igrač, ali Njegoš je odradio fenomenalan posao. Međutim, jedan potez, jedan gol…”

Da li su igrači Partizana želeli više pobedu?

“Ne slažem se. Ne zameram mojim igračima žar, borbu, požrtvovanje i odanost prema dresu”.

Imate li primedbe na suđenje?

“Nemam, sve je bilo korektno. Pravi muški derbi”. 


tagovi

Dejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara