Stanković je skroman! Zasad...

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.05.20. | 09:58

Crveno-beli neće ovog leta investirati previše novca u nove igrače

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković moraće da prođe sličan put kao njegov prethodnik Vladan Milojević kako bi od kluba dobio mogućnost da dovede, bar na papiru, skupa pojačanja. Iako iza sebe ima dva učešća u Ligi šampiona i bar prividno finansijsko blagostanje, srpski prvak ovog leta u igrački kadar neće investirati previše novca. Odnosno, Zvezdi će biti potreban novi, dobar rezultat na međunarodnoj sceni – a to je bar plasman u Ligu Evrope – kako bi mogla komotnije da živi.

Rukovodstvo Crvene zvezde je isplatom zaostalih dugovanja prema igračkom kadru uspelo da reši gorući problem, sada predstoji još jedan vrlo važan zadatak – ispunjavanje želja treneru Dejanu Stankoviću. Za direktorski tandem Terzić-Mrkela dobra je stvar što je posle skeniranja snage igračkog kadra Dejan Stanković pokazao skromnost. Mladi stručnjak, koji još nije definisao spisak želja, svestan je da Crvena zvezda neće moći da ponovi dostignuće od prošlog leta. Tada je samo na ime obeštećenja za nove igrače potrošeno sedam miliona evra.

Izabrane vesti


Crvena zvezda ovog leta neće potrošiti ni blizu te sume. Posebno, ako ne bude napravila neki jak izlazni transfer, a prilike na fudbalskoj pijaci ukazuju da se tako nešto neće desiti. Crveno-beli imaju vrlo glomazan igrački kadar, sa brojnim igračima čija sudbina je nepoznata. Kada se tome doda da je strategija vezana za afirmaciju klinaca iz omladinske škole jasno je zašto navijači Crvene zvezde neće grozničavo provoditi dane tokom letnjeg prelaznog roka.

Tokom nekoliko razgovora sa upravom kluba Dejan Stanković je naznačio da mu je potrebno pojačanje u napadu, zatim brzo krilo, još jedan vezni fudbaler i ozbiljan štoper u slučaju prodaje Miloša Degeneka. Ipak, svi igrači koji budu bili na radaru kluba sa Marakane moraće da sačekaju odlazak nekog od igrača sa platnog spiska.


Jesu Petrović, Gavrić i Nikolić označeni kao igrači koji mogu da, zbog godine, donesu najaveću zaradu, ali Zvezda će pokušati ekspresno da realizuje transfere Pavkova i Boaćija. Tandem napadača nema tržišnu vrednost kao ranije, iza potencijalnog reprezentativca Gane je i serija povreda. Kada se Pavkovu i Boaćiju dodaju, za narednu sezonu, projektovani starter Tomane, te mladi Krstović, jasno je da srpski šampion ima višak radne snage u špicu. Odlazak Pavkova i Boaćija, otvorio bi prostor za angažovanje Andersona Silve iz Familikaa, više bi se i razmišljalo i o konačnom napadu na Stankovićevu veliku želju, Slobodana Tedića iz Mančester Sitija.

Zvezda je prošla dva prelazna roka investirala u nove igrače i svesno duplirala pozicija, jer se nadala boljoj prodaji. Primera radi angažovan je i Tomane uz veru svih da će Pavkov ili Boaćiji biti brzo prodati. Slična strategija bila je upotrebljena šest meseci ranije kada je Zvezda platila 1.300.000 evra za Mirka Ivanića. Očekivalo se da tokom prošlog leta Marko Marin napusti Ljutice Bogdana.

Takvo poslovanje predstavljalo bi u ovom trenutku veliki luksuz. Mada je klub svestan da će morati da ispuni bar neku želju Dejanu Stankoviću i tako mu pomogne da tokom evropskih kvalifikacija položi prvi veliki ispit u karijeri.

Zvezda je dogovorila transfer Mihaila Banjca iz Inđije. Klubu iz Srema biće plaćena samo trening kompenzacija, dokk će mladi vezista na Marakani zarađivati oko 5000 evra na mesečnom nivou. Značajno manje nego igrači iz domaće lige koji su u prethodne dve sezone stizali na Marakanu. Očekuje se dolazak još jednog veziste, veće rejtinga posebno ako Njegoš Petrović promeni sredinu.

Očekuje se i nastavak da Dejan Stanković nastavi da kopa i izvšri finu obradu bisera iz omladinske škole. Nije nemoguće da pojedinci iz omladinskog tima preskoče kaljenje u Grafičaru i ekspresno dobiju šansu u prvom timu. Pre svih Andrija Radulović i Ilija Babić, koji su se našli na skeneru bivšeg asa Intera tokom nedavnog sparinga između prvog i omladinskog tima Crvene zvezde.

(Foto: Star Sport)



tagovi

Dejan StankovićMilan PavkovZvezdan Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara