Stanković je trener koji uvek prođe UEFA grupu: Treće evropsko proleće za četiri godine karijere! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.12.23. | 20:41

Ferencvaroš remizirao protiv Fjorentine 1:1 i plasirao se u baraž za osminu finala Liga Konferencija

Imao je taj problem tokom letnjih meseci u Crvenoj zvezdi, kada je pucao pod strahovitim pritiskom i ostajao bez plasmana u Ligu šampiona. Ali Dejan Stanković je postao trener koji uvek prođe UEFA grupu i domogne se evropskog proleća. Bivši reprezentativac Srbije imao je istorijska dostignuća na klupi matičnog kluba, stigao do osmine finala Liga Evrope... A standard je zadržao i kao glavnokomandujući Ferencvaroša.

Iako je stigao u Budimpeštu u delikatnom trenutku, kada se brod ljuljao usled eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona, Dejan Stanković je zaslužio mnogo više od prelazne ocene. Ferencvaroš je sačuvao „nulu“ u rubrici porazi, najznačajniji bod osvojio je večeras na Grupam Areni protiv Fjorentine – 1:1. Dovoljno da sačuva prednost u odnosu na Genk.

Izabrane vesti

Mogli su Dejan Stanković i Fradi i do prvog mesta. Pogotkom Abu Fanija imali su prednost, međutim zasluženo izjednačenje Violi doneo je Luka Ranijeri pošto mu je Nikola Milenković ostavio loptu nabačenu loptu iz kornera.

Stankoviću je ovo bio 18. meč u UEFA grupama. Doživeo je samo dva poraza (Hofenhajm i Midtjiland) što je lep podatak. Imao je srpski stručnjak večeras i dozu sreće. Posebno u finišu kada je Nzola tragično reagovao u dve dobre situacije ispred Dibusa.

Promešao je karte Vičenco Italijano, ostavio na klupi golmana Teračana, zatim Kuoamea i Ikonea. I pored toga italijanski predstavnik bio je dominantan u prvih 20 minuta. Samo se čekalo da Ferenc kapitulira. Ipak posle kritičnog dela meča Fradi se uspravio i pretio. Imao je Zaharijansen odličnu šansu, golman gostiju Oliver Kristensen odbranio je udarac Barnabaša Varge.

Nervoznog Stankovića donekle je umirio pogodak Zaharijansena. Lepo akciju odradio je Stankovićev tim. Istini za volju mogao je reprezentativac Srbije Nikola Milenković bolje da interveniše. Lopta mu je posle centaršuta Abu Fanija prošla kroz noge i pala ispred Zaharijansena Nije bilo spasa za Firencu.

Izgledala je bolje ekipa iz Toskane u finišu. A Stankovićevom timu počelo je da gori posle opisanog izjednačenja Ranijerija. Ubrzala je Firenca,ali na Stankovićevu sreću Nzola nije bio raspoložen.

GRUPA F

Ferencvaroš - Fjorentina 1:1 (0:0)

/Zaharijansen 48 - Ranijeri 73/

Genk - Čukarički 2:0 (1:0)

/Hejnen 21, Paintsil 57/



tagovi

Dejan StankovićNikola Milenković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara