Stanković: Katai ne može protiv Vojvodine, Rodiću želim da se prvo vrati normalnom životu, pa onda treninzima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.11.20. | 12:41

Loš zdravstveni bilten u crveno-belom taboru pred dva veoma važna meča...

Napatila se Crvena zvezda u poslednja dva meča. Sa Inđijom ozbiljna muka i preokret u poslednjih 15 minuta; sa Zlatiborom u Kupu Srbije 0:2 sve do 70, pa opet preokret. A ono što sledi biće daleko veći izazov. Sutra u derbiju 15. kola Superlige Vojvodina i četiri dana kasnije možda i ključni evropski meča u Gentu.

Novosađani su drugi, pitanje je na mestu: da li je Zvezdin najveći konkurent za titulu u ovom trenutku Vojvodina?

Izabrane vesti

"Dugačak je put do titule i ima još mnogo da se igra. Derbi kola jeste, ali da li će neko biti šampion posle ove utakmice - neće sigurno", kazao je Dejan Stanković. "Ne razmišljamo o ovom meču kao odlučujućem. Biće kvalitetna utakmica, snage će odmeriti dve dobre ekipe koje imaju „ličnu kartu“ u smislu igre i prepoznatljivih odnosa. Vojvodina je dobra ekipa, ne brane se ispred kaznenog prostora, već to čine organizovano. Očekujem dobru utakmicu, borbenu, a u takvim duelima se ne gleda lepota nego rezultat".

Na pitanje da li će odmarati neke igrače za presudan evropski susret, Stanković je kazao:

"Spremamo meč po meč. Ne mogu da kažem da je Gent presudna utakmica, prvo razmišljamo o Vojvodini. Tako pristupamo obavezama".

Zdravstveni bilten u crveno-belom taboru nije sjajan i to nije malo problem...

"Imamo neke igrače na koje ne mogu da računam, a čeka nas mnogo utakmica sa direktnim rivalima. Ipak, ne tražimo alibi u tome. Situacija sa Rodićem je takva da mu želim da se pre svega vrati normalnom životu (da se oporavi od korone prim. aut), a potom treninzima i obavezama. Videćemo ko će igrati levog beka. Takođe, Katai je povređen i neće igrati protiv Vojvodine. A za Gent ćemo videti".

Smatra Stanković da će pristup njegovih pulena biti dobar, bez obzira na to ko će početi utakmicu kao starter, a ko će šansu dobiti sa klupe...

"Kod nas nema razlike u tome da li neko igra minut, pola sata, poluvreme ili celu utakmicu. Bitan je tim i rezultat. Da li će neko da počne ili će ući, kod mene to ne pravi razliku, jer kad obučeš Zvezdin dres, onda nemaš pravo na alibi priče i ne možeš da se žališ na minutažu. Bitan je cilj kluba. Moraš da se staviš na raspolaganje tima, saigračima i klubu. Sva sreća, imam igrače koji zdravo razmišljaju i koji znaju koliko vrede".

Kvota na pobedu Zvezde u Gentu je vrlo visoka - pogledajte

Naposletku reč-dve o kolegi sa klupe Vojvodine i prijatelju Nenadu Lalatoviću:

"Odrasli smo i igrali zajedno... Radi se o odličnom treneru, pokazao je kvalitet, jer gde god da je predvodio tim napravio je dobar rezultat, a to radi i sa Vojvodinom, sa kojom je prošle godine uspeo da uzme trofej. Rad se uvek isplati, a on je vredan. Želim mu mnogo sreće i da ovako nastavi, pravi je borac", zaključio je Dejan Stanković.

Utakmica Vojvodina - Crvena zvezda na programu je sutra od 17.30 na stadionu Karađorđe u Novom Sadu.



tagovi

Dejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara