Stanković: Mnogo mi je žao što nismo pobedili, znamo šta nam je činiti u Beogradu

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.10.21. | 21:59

"Sa devet bodova bilo bi znatno lakše da iskontrolišemo ove preostale tri utakmice, ali opet je sve u našim rukama", rekao je šef struke srpskog šampiona

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković zadovoljan je osvojenim bodom u Danskoj, koji predstavlja pozitivan rezultat u situaciji sa ovoliko kadrovskih problema sa kojima se suočava srpski šampion.

Midtjiland je posle izjednačenja rezultata jurio pobedu, imao nekoliko dobrih šansi, mada su i crveno-beli ozbiljno pripretili preko Dionija.

Izabrane vesti

"Zadovoljan sam rezultatom, otvorena, jaka, tvrda, takmočarska utakmica. Imali su svoje šanse, imali smo i mi naše. Pravedan rezultat. Lepo veče, dosta lepih stvari, ali i da moramo neke i da poravimo. Mlada su, brza ekipa, idemo kući sa pozitivnim rezultatom", rekao je Stanković.

Midtjiland će biti pod većim pritiskom za dve nedelje, ali i Zvezda ima priliku da pobedom reši praktično sve dileme oko plasmana u narednu fazu takmičenja.

"Treba i nama pobeda, i mi sa pobedom možemo skoro sa sigurnošću da prođemo u narednu fazu. Naš stadion, ali će nam možda biti i teže u Beogradu, nego večeras. Nadam se da će se par mojih momaka vratiti u tim i da će biti jaka takmičarska utakmica".

Bo Henriksen sigurno nije zadovoljan konačnim rezultatom.

"Ne znam šta misli trener, može da bude zadovoljan svojim igračima. Igraju ozbiljan fudbal, imaju brzinu i mladost. Iskustno i prednost domaćeg terena su na našoj strani. Mi znamo šta nam je činiti, kako ćemo i šta ćemo u 'revanšu'. Prijatno su iznenađenje kao ekipa. Mi se i dalje pitamo i od nas sve zavisi. Verujemo da ćemo u tome uspeti ako nastavimo sa ovakvim odnosom i ovako koncentrisanom igrom".

Da li ipak žalite za pobedom?

"Mnogo mi je žao, i na 1:1, mi smo imali tu loptu "jedan na jedan" sa golmanom, ali već je iza nas ta utakmica. Moglo je bolje, žao mi je mnogo, jer bi sa devet bodova bilo znatno lakše da iskontrolišemo ove tri utakmice. Ali opet je sve u našim rukama i znamo šta nam je činiti".

Pohvale na račun odličnog Mirka Ivanića.

"Bio je to onaj stari Mirko Ivanić. Odigrao je za desetku, pokrivao je bukvalno tri pozicije. Onda ti se za sve to vrati kroz gol. Svi igrači su odigrali dobro, ali je Mirko bio onaj stari".

Zvezda kroz ovakve mečeve definitivno raste kao ekipa.

"Radimo na tome, jedno iskustvo više za nas. Zadnjih dvadesetak minuta trener Midtjilanda je gurnuo sve što je imao u napad. Ako treba trpećemo ogroman pritisak, ali ćemo uvek biti spremni da odgovorimo. Mi smo i pored svega toga imali šansu da rešimo utakmu. Umemo da trpimo, ali da kaznimo protivnika iz toga".

Sistem prema Stankovićevom mišljenju nije mogao da bude drugačiji.

"Nismo mogli da igramo sa četvoricom pozadi, dosta dobro napadaju prostor, nije lako igrati pod konstantnim pritiskom. Momci su dali sve, ali nekad ti treba snage i čvrstine napred, da staneš malo na loptu i odmoriš malo. U konstantnim napadima nije lako izdržati, igači nisu mašine da ne naprave nijedak kiks", poručio je Dejan Stanković.


tagovi

Dejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara