Foto: Starsport
Foto: Starsport

Stanković: Najvažnija utakmica u prethodne dve godine, nisam očekivao da ćemo je dočekati na minus pet

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.02.22. | 12:24

Strateg Crvene zvezde istakao značaj sutrašnjeg duela

Drugi deo borbe za šampionsku krunu Crvena zvezda će nastaviti večitim derbijem, a u ispisivanje 166. stranicu velikog rivalstva branilac titule krenuće sa pet bodova zaostatka. Minus sa kojim će crveno-beli ući u susret razlog je zbog kojeg je posebno breme na plećima Dejana Stankovića i njegovih izabranika, a toga je svestan i strateg crveno-belih.

Izabrane vesti

"Svestan sam toga da ova utakmica ima veliku težinu. Bilo je već utakmica ili-ili, igrali smo kvalifikacione duele u Ligi šampiona i Ligi Evrope, ipak možda je ovo najveća utakmica u prethodne dve godine. Bez obzira na to, nećemo samo mi imati teret", kazao je Stanković.

Pobeda bi crveno-belima donela prilazak na minus dva, dok bi u suprotnom Partizan sa velikom razlikom dočekao završnicu prvenstva.

"Derbi je svetinja srpskog fudbala, a ovaj je specifičan za igrače, stručni štab i navijače. Spremni smo za utakmicu koja može da okrene ovaj šampionat. Pričali smo o utakmici prethodnih dana. Ne moram sada da kažem kakva je taktika, ali derbi uvek nosi svoju priču, zareze. Ovo je specifična utakmica i uvek će biti pritiska, to se oseća, ali nismo imali veći motiv nego sada. Kao ekipa i klub smo spremni. Nisam očekivao da ćemo derbi dočekati na minus pet, mislim da to nije realna razlika. Partizan igra čvrsto tako da ćemo mi gledati da odgovorimo na isti način. Rival muči rivala blokom i iz brzih tranzicija gleda da postigne gol. Znamo da će utakmica biti tvrda i na to ne treba trošiti reči".

Crveno-beli će utakmicu dočekati bez povređenih Veljka Nikolića i Petra Stanića, a pri osvrtu na raspoložive snage Stanković je istakao da nema dilemu kada su igrači u napadu u pitanju. Potom je strateg aktuelnog šampiona naglasio da će na stil igre u značajnoj meri uticati važnost utakmice.

"Niko ne želi da izgubi derbi i zato su nekada teški za gleedanje. Idemo na pobedu te bih voleo da igramo ružno i da slavimo ukoliko moram da se odlučim za nešto. Derbi ima svoju taktiku, to je tvrda borba, da dobiješ svaku loptu. Tri-četiri stvari moraju da se pripreme dobro, a ekipa je ta koja treba da napravi razliku".

Na komentar Midraga Božovića i poređenje aktuelne sezone sa onom u kojoj je Partizan osvojio poslednju titulu trener Zvezde osvrnuo se biranim rečima.

"Svako se bori kako može, nisam pročitao šta je Grof rekao i ne mogu da komentarišem, ali svako koristi svoja sredstva da stigne do cilja", izjavio je Stanković i odgovorio na komentar da Partizan u susret ulazi iz ozbiljne utakmice sa Spartom:

"Ne iz ozbiljne utakmice, ali da su pretrčali koji kilometar više od nas - jesu. Utakmica kao derbi te oporavlja i ne razmišljate ni o čemu drugom".



tagovi

FK Crvena zvezdaFK Partizan166. večiti derbiDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara