(©MN Press)
(©MN Press)

Stanković: Pratilo nas je mnogo pehova, igračima skidam kapu, pokazali smo se pošteno

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.12.20. | 00:56

"U ponedeljak dobijamo protivnika. Poštujemo svakog, međutim, nemamo razloga da se plašimo”

Uspešna evropska jesen privedena je kraju. Fudbaleri Crvene zvezde drugi meč u nizu odigrali su nerešeno bez golova, grupnu fazu završili su sa 11 bodova i kada se podvuče crta, ostavili su odličan utisak potkrepljen rezultatima. Plasman u nokaut fazu Lige Evrope bio je cilj koju su sa “Marakane” hrabro najavljivali i ispunili. Dejan Stanković i njegovi momci podigli su lestvicu visoko, a perspektivni strateg sumirao je utiske nakon utakmice sa Slovan Liberecom i osvrnuo se na čitavu Zvezdinu evropsku turneju.

“Prolaz dalje je zasluga svih momaka koji u paklenom ritmu kakav imamo, uspevaju da izvuku i više od maksimuma. Često govorim da čovek na terenu donese više nego igrač, a oni iz meča u meč pokazuju da su veliki ljudi. Situacija sa zdravstvenim biltenom nije bila sjajna, pratilo nas je mnogo pehova što se tiče povrede, umora i virusa, ali su momci iz svega izašli snažniji i zaslužili su da osvoje 11 bodova. Da me je neko pitao pre početka takmičenja da li bih prihvatio takav saldo, ne znam šta bih odgovorio, ali znam da smo i pre početka grupne faze hrabro najavljivali "evropsko proleće", a ono je sada tu. To je uspeh svih ljudi u klubu i naših navijača, time smo podigli lestvicu još više. Pokazali smo se pošteno i odgovorno i tako smo i ulazili u svaki meč. Još jednom - 'skidam kapu' igračima”, počeo je Stanković.

Izabrane vesti


Zadovoljan je šef stručnog štaba Crvene zvezde zbog činjenice da crveno-beli treći uzastopni meč nisu primili gol.

“Moglo je i bolje. Prvo poluvreme nismo bili na našem nivou, ali čim smo ušli u nastavak meča sa više strpljenja, bili smo pravi. Protivnik se takođe pitao, a oni su izašli čvrsto, pa je utakmica bila "do koske", kao da smo se borili za prolaz. Čestitam im na fer pristupu. Drago mi je što treću utakmicu u nizu nismo primili gol u Evropi”.

Ne opterećuje se Dejan Stanković žrebom i potencijalnim rivalima u šesnaestini finala Lige Evrope. Žreb će se obaviti u ponedeljak, 14. decembra, a Crvenu zvezdu kuglice mogu da spoje sa Mančester Junajtedom, Milanom, Totenhemom, Romom…

“Uživam u današnjem rezultatu. Imamo još tri utakmice do kraja polusezone, čekaju nas dueli sa Bačkom i Metalcem u Superligi, kao i sa Radom u Kupu Srbije, posle toga pauza. To je paklen ritam, ali igrači imaju sjajan karakter i verujem da će izgurati na pravi način sve ono što ih čeka. U ponedeljak dobijamo protivnika, pa ćemo razgovarati. Nećemo se predavati bez obzira na to ko nam je sledeći rival. Realista sam, ali uvek idem sa podignutim gardom. Poštujemo svakog, međutim, nemamo razloga da se plašimo”, zaključio je Dejan Stanković


tagovi

Dejan StankovićFK Crvena zvezdaLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara