Zvezda zna sve opcije za žreb: Mančester Junajted, Milan, Arsenal, Napoli, Totenhem, Lester, Ajaks, Roma...

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.12.20. | 22:45

Od nešto lakših rivala su tu Dinamo Zagreb, Glazgov Rendžersi, PSV i Briž

Poznati su svi učesnici šesnaestine finala Lige Evrope u koju se plasirala i Crvena zvezda.

Crveno-beli će na žrebu u ponedeljak zajedno sa ostalim drugoplasiranim iz grupa i još četiri trećeplasirana iz Lige šampiona biti smešteni u drugi šešir među nepovlašćene timove. Spisak 15 potencijalnih rivala je zaista impresivan. Gomila klubova su na nivou Lige šampiona.

Izabrane vesti

Mogući rivali Zvezde su Mančester Junajted, Arsenal, Totenhem, Lester, Milan, Napoli, Roma... Sve odreda timovi koji ciljaju osvajanje takmičenja. Visoke ambicije sigurno imaju i Ajaks, Bajer Leverkuzen, Vilajreal i Šahtjor. Zvezda će protiv svih njih biti autsajder, ali ima pravo na nadu.

Od potencijalno lakših rivala se izdvajaju Dinamo Zagreb, Briž, Glazgov Rendžersi i PSV koji ne spadaju u krug favorita i protiv njih „može da se igra“, ali teško da bi neko etiketirao Zvezdu kao favorita protiv bilo kojeg od ovih rivala. Briž je ostavio sjajan utisak u Ligi šampiona i milimetri su ga delili od eliminicaije Lacija i osmine finala. Glazgov Rendžersi su grupnoj fazi ostvarili četiri pobede, dva remija i završili kao prvi ispred Benfike. PSV je u prilično neizvesnoj grupi prošao prvi kroz cilj ispred Granade, PAOK-a i Omonije, dok je Dinamo Zagreb primio samo jedan gol u prilično izjednačenoj grupi.

Ali i Zvezda je pokazala mnogo toga dobrog i pozitivnog u grupi i ima pravo da se nada da šesnaestina finala nije krajni domet u nokaut fazi Lige Evrope. Ni Zvezda baš neće baš biti poželjna na žrebu kada nosioci već mogu da izvuku i slabije timove Makabi, Volfzberger, Molde, Jang Bojse...

Utisak je da šesanestina finala Lige Evrope nikada nije bila jača, da ovo takmičenje maksimalno ozbiljno shvataju i veliki klubovi iz jačih liga i da su imena među povlašćenim u žrebu dostojna grupne faze Lige šampiona, a neki bi lako igrali i u nokaut fazi elitnog takmičenja.

Šeširi za žreb šesnaestine finala Lige Evrope

POVLAŠĆENI: Mančester Junajted, Ajaks, Šahtjor, Briž, Hofenhajm, Roma, Viljareal, Arsenal, Dinamo Zagreb, Bajer Leverkuzen, Napoli, Glazgov Rendžers, PSV Ajndhoven, Lester, Milan, Totenhem.

NEPOVLAŠĆENI: Salcburg, Olimpijakos, Dinamo Kijev, Krasnodar, Crvena zvezda, Jang Bojs, Molde, Slavija Prag, Real Sosijedad, Granada, Benfika, Makabi Tel Aviv, Volfzberger, Antverpen, Braga, Lil.


tagovi

Žreb za Ligu Evrope

Obaveštavaj me

Milan
Man. Junajted
FK Crvena zvezda
Arsenal
Totenhem
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara