Stanković pred put u Češku: Takmičarski nebitna utakmica? Ja sam u takvim pobeđivao Ševčenka i Rebrova

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.12.20. | 14:57

“Imaćemo odnos kao da nam je meč bitan za prolaz, videćete to i po formaciji”, poručio trener crveno-belih

Za veliku povlasticu izborili su se igrači i stručni štab Crvene zvezde uoči poslednjeg kola Liga Evrope. Proleće je u džepu, reklo bi se da crveno-beli odlaze na noge Liberecu samo da odrade obavezu, ali Dejan Stanković uverava da će srpski šampion zadržati standard sjajnih igara iz prethodnih mečeva.

Izabrane vesti

Uostalom, crveno-beli novom pobedom mogu dodatno da porade na klupskom koeficijentu i stignu do brojke 31,5. Na taj način bi došli u situaciju da budu i nosioci u plej-of rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, ako naravno osvoje prethodno titulu.

“Iz mnogo uglova je bitna utakmica. Želimo da pokažemo da Crvena zvezda napreduje kao tim i klub. Tu spadaju i brojevi koji bi nam omogućili da budemo povlašćeni kroz cele kvalifikacije. Igraćemo kao da nismo prošli grupu, odnosno kao da nam od meča u Češkoj zavisi prolaz. Videćete to i po formaciji, načinu igre, izboru igrača”, poručio je Dejan Stanković.

Veruje mladi stručnjak da neće imati problema kako bi motivisao igrače za poslednju evropsku rundu. Naveo je primer iz bogate igračke karijere.

“Pristup zavisi od igrača, ali uvek moraš da imaš u glavi čiji dres nosiš. Ja sam imao priliku da igram ovakve utakmice, nisu bile rezultatski bitne, ali... Sećam se utakmice u Ligi šampiona, sa Lacijom sam gostovao u Kijevu. Njima je trebala pobeda, pred 90.000 ljudi. Nama ništa. Pobedili smo ih u šarenom sastavu, iako su za njih igrali Ševčenko i Rebrov”.

Mnogo bolja kadrovska situacija vlada u Crvenoj zvezdi uoči puta u Češku. Nedostajeće samo Aleksandar Katai, kao i mladi Gavrić, koji ima problem sa virusom korona.

„Meni je mnogo drago zbog toga. Zdravlja je najvažnije, nećemo vraćati nikoga na silu, da ne ubrzavamo oporavak. Važno je da kada se vrate budu sto posto spremni. Vratilo se mnogo momaka, jedino je van stroja Sale Katai. I on će se vratiti. Nemam dilemu oko sastava, već smo nešto nameštali. Ostalo je da danas odradimo prekide i još malo utegnemo nešto. Idemo na tri boda“.

Pitanje je da li su Rodić i Ivanić spremni za 90 minuta.

„Nisu za 90 minuta. Trenirali su poslednjih sedam dana sa ekipom, na zavidnom su nivou, ali nisu za jakih 90 minuta. Videćemo kako ćemo to iskombinovati“, jasan je Stanković


tagovi

Dejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara