Dejan Stanković (©Starsport)
Dejan Stanković (©Starsport)

Stanković pred Vojvodinu: Pobeda za titulu, za istoriju

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.04.21. | 18:36

„Približio nam se lep dan“, poručuje trener Zvezde

Dan koji se čekao od 1. avgusta, kada se zakotrljala lopta s centra na početku nove fudbalske sezone u Srbiji.

Maltene tačno 10 meseci kasnije Crvena zvezda će u četvrtak imati priliku da pobedom nad Vojvodinom osvoji novu šampionsku titulu, četvrtu zaredom.

Izabrane vesti

Šansa je za generaciju koja je napravila sjajne rezultate ove sezone da sutra uđe u istoriju kluba i tome se trener Dejan Stanković veoma raduje.

"Cele godine vredno radimo, trudimo se da izgledamo što bolje iz utakmice u utakmicu. Približio nam se jedan lep dan, dobra prava utakmica, derbi kola u Superligi, meč u kojem možeš da ispišeš istoriju. Mi ćemo sve uraditi da sutra pobedimo, obradujemo naše navijače i upišemo se u istoriju kluba, na tome radimo i zbog toga smo ovde ", rekao je Stanković.

Smatra trener Zvezde da činjenica da sutra može da se osvoji titula neće sputati ekipu.

"Zvezda kao klub zahteva da se dokazuješ iz utakmice u utakmicu, moraš da pobeđuješ i budeš najbolji. Mi ka tome težimo i to je prirodan put, kao što je i sutrašnja utakmica prirodan put ove generacije“.

Još jednom se Stanković osvrnuo na moguće obaranje brojnih rekorda i istakao da oni nisu glavni ciljevi njegove ekipe.

"Na svakoj konferenciji dobijam ista pitanja o rekordima, to je prirodan put, ispisuje se istorija, ako se u narednim utakmicama obore rekordi oberučke ćemo ih prihvatiti. Međutim, nama rekordi nisu na prvom mestu, primarni ciljevi su dobra igra, titula, osvajanje kupa, ulazak u grupnu fazu evropskog takmičanja, ako uz to dođu i rekordi rado ćemo ih prihvatiti".

Ne očekuje šef struke crveno-belih lak posao protiv Vojvodine, a pogotovo je istakao da ceni Nenada Lalatovića, trenera novosadskog tima.

"Očekujem jak otpor. Vojvodina je po mom mišljenju izvanredna ekipa sa Lalatovićem na čelu, koji je pokazao u svakom klubu u kom je bio trener da pravi razliku, radi sa ogromnom energijom, ne posustaje i nikada se ne predaje. Dosta ga volim i poštujem, odrasli smo zajedno u Crvenoj zvezdi, tako da Lalatovićeve ekipe znaju kako stoje na terenu i šta žele. Očekujem pravu takmičarsku utakmicu u kojoj moramo biti pravi“.

Stanković je naveo da oporavak Strahinje Erakovića ide po planu, ali da protiv Vojvodine neće moći da računa na Aleksandra Kataija.

"Ostali će svi biti na raspolaganju. Znam već ko će igrati, naši navijači će to sutra videti, tako da nemam dilemu", istakao je Dejan Stanković.

Utakmica će se igrati sutra od 18.55 na stadionu "Rajko Mitić".


tagovi

Dejan StankovićFK Crvena zvezdaSuperliga Srbije

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara