Stanković i Gobeljić (©Star Sport)
Stanković i Gobeljić (©Star Sport)

Stankovićev džentlmenski potez: Pozvao sam Milojevića da podigne pehar sa momcima

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.05.20. | 21:33

"Zvezda je jedna velika familija i tako treba da ostane", rekao je šef struke crveno-belih

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković još jednom je pokazao sve pozitivne manire koje treba da poseduje jedan vrhunski sportista. On je nakon overe šampionske 31. šampionske titule Crvene zvezde još jednom poručio da je ovaj trofej u ogromnoj meri zasluga njegovog prethodnika Vladana Milojevića, kojem je uručio poziv da dođe da podigne pehar sa svojom doskorašnjom ekipom.

Miliojević mu je u nasledstvo ostavio 11 bodova prednosti u odnosu na najvećeg protivnika, ali je Stanković potom napravio više nego vidljive pomake u igri, kako kompletne ekipe, tako možda još i više u individualnom razvoju pojedinih igrača.

Izabrane vesti

"Čestitam svima u klubu na tituli. Navijači su bili veoma važan faktor na putu do trofeja. Bez njih, mislim da ništa od ovog ne bi bilo moguće. Uvek su bili uz nas i davali nam vetar u leđa. Titula je i njihova. Naravno, tu su i divni momci koje treniram. Oni su dobri, zlatni momci, profesionalci i veliko mi je zadovoljstvo što sam u prilici da svakodnevno radim sa njima. Zasluženo smo osvojili titulu", poručio je Stanković.

Potom je usledio pomenuti poziv Vladanu Milojeviću.

"Pozvao sam Milojevića da dođe i da nam se pridruži u proslavi titule. Ako mu vreme dozvoli, voleo bih i da podigne pehar sa nama, zaslužio je to u potpunosti. Zvezda je jedna velika porodica i drago mi je zbog toga što smo svi zajedno uticali na to da titula i treći put zaredom dođe na naš stadion", dodao je Stanković.

Crvenoj zvezdi je ovo bila treća uzastopna šampionska titula, kojem je i definitivno obezbeđeno novo učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ekipa Dejana Stankovića će sada u potpunosti biti posvećena osvajanju Kupa Srbije, a već u utorak od 17 časova očekuje je četvrtfinalni meč sa Inđijom.

"Nasledio sam ekipu sa bodovnom prednošću, ali ni u jednom trenutku nismo odustajali. Nismo se ni opuštali, već smo se ponašali kao da zaostajemo za rivalom, a ne da imamo prednost. Spustio bih loptu što se tiče slavlja, jer je naš cilj osvajanje duple krune. Treba nam odmor, treba nam koncentracija. Nije lako i grati po 90 minuta u ovom ritmu nakon dva i po meseca pauze".

Stanković, kao veliki zvezdaš, presrećan je zbog toga što je imao tu čast da i kao igrač i kao trener osvoji titulu sa voljenim klubom.

"Velika je stvar da se vratiš u klub za koji navijaš od malena i uspeš nešto da osvojiš. Sa igračima koje treniram je sve moguće. Fenomenalni su, zaslužuju svaki trofej, a naš naredni cilj je osvajanje Kupa Srbije. Želimo duplu krunu i maksimalno usmeravamo fokus na izazove koji nas očekuju u tom takmičenju", kaže Stanković.


tagovi

Dejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara