Dejan Stanković (©MN Press)
Dejan Stanković (©MN Press)

Stankovićev savet igračima Zvezde: Više verujte u sebe

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.03.21. | 19:15

Crveno-beli su bili ubedljivi na Krovu, ali mogli su Voždovcu da daju i više od četiri gola.

Upravo se na to osvrnuo Dejan Stanković posle utakmice u kojoj su njegovi fudbaleri stvorili veliki broj prilika, uputili 21 šut, od kojih je 13 išlo u okvir gola. Ali, "samo" četriri puta bili su precizni.

Izabrane vesti

"Zadovoljan sam kako je sve izgledalo. Na stranu prvih pet minuta, ostalih 85 je bilo na visokom nivou. Namestili smo se dobro, igrali dobro, stvorili puno šansi. Moramo da ispoštujemo neki put malo više sami sebe kad dođemo u završnicu, da verujemo da ćemo da damo gol. Pričam o prekidima, jer smo imali iz tih situacija tri-četiri izgledne šanse da uteramo loptu u gol. Zalaganje, igra, borba i odnos bili su na vrhunskom nivou", istakao je trener crveno-belih.

Osvrnuo se Stanković i na kvalitet veštačke trave na terenu koji se nalazi na krovu tržnog centra. Delovalo je da ga ni konstantna kiša nije poremetila.

"Teren je bio fenomenalan. Da smo mogli da biramo teren, a da nije “Marakana”, ovaj bi bio perfektan. Uslovi su bili korektni".

Zvezdin strateg je pohvalio rezervne igrače svog tima.

"To je ono što krasi kvalitet ovog tima. To je ono što donosi razliku i nikad se ne zna kada će neko iskočiti. Treba uvek da čekaju svoju šansu, znaju čiji dres nose. Sa Zvezdinim dresom nema šale. Odnos prema obavezama mora da bude stopostotan. Svi igrači dobijaju onoliku minutažu koliko smatram da je to potrebno. Neke igrače vraćamo u formu, neke želimo da istrpimo dok ne pokažu puni potencijal i to je prednost velikog izbora igrača".

Voždovac je iznenadio vođstvom u 4. minutu, međutim, nije imao snage domaćin da odoli žestokom pritisku gostiju, koji su preokrenuli već do poluvremena.

"Najviše je kvalitet protivnika uticao na konačan ishod. Raduje me što je mladi Stoisavljević, koji ima 17 godina, postigao jako lep gol, to mu je sedmi u prvenstvu. Lep gol posle lepe akcije. Bilo je jako dobrih stvari generalno.. idemo dalje, imamo čemu da se nadamo", konstatovao je trener Voždovca Jovan Damjanović.

Crvena zvezda u subotu igra protiv Mladosti iz Lučana na svom stadionu, dok Voždovac putuje u Niš.



tagovi

Dejan StankovićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara