Mirko Ivanić i Marko Ivezić (© Star sport)
Mirko Ivanić i Marko Ivezić (© Star sport)

Zvezdin šuterski trening na Krovu, Ben za istoriju! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 15.03.21. | 17:47

Voždovac poveo, ali nije imao realne šanse protiv crveno-belih – 4:1

Moglo je da bude jednako ubedljivo kao jesenas kad je Crvena zvezda na svom bunjištu zgromila četu sa Dušanovca, ali je ponovo bilo – nepodnošljivo lako. Drhtala je Zvezda pola sata na krovu tržnog centra "Stadion", ali je koktelom karakterističnih kvaliteta udavila Zmajeve, koji su uspeli da povedu, ali su zatim primorani da stanu. Meč počet rezultatskim deficitom, srpski šampion je iskoristio za još jedan šuterski trening i pumpanje mišića samopouzdanja. Na kraju je bilo 4:1, a moglo je mnogo više. Kao protiv Mačve ili Proletera.

Pored strelca Dragana Stoisavljevića u redovima mladog tima domaćina istakao se golman Miloš Krunić, koji je ovog kišnog popodneva ostavio Aleksandra Kataija bez golgeterskog učinka. Meč u Zaplanjskoj po dobrom će pamtiti reprezentativac Komorskih Ostrva El Fardu Ben. Nekadašnji član Olimpijakosa je, posle asistencije Kataija, stigao do 61. gola u zvaničnim mečevima i skinuo sa prestola najbolji strelaca-stranaca Ričmonda Boaćija. Ponovo je pogodio Mirko Ivanić, dok je posle proigravanja Milana Gajića, malu psihološku barijeru probio mladi Željko Gavrić.

Izabrane vesti

Ništa novo kada su u pitanju mečevi Crvene zvezde, posebno sa timovima koji ne pripadaju prvom ešalonu Superlige. Pored rekorda Bena valjalo bi apostrofirati da je Dejan Stanković stigao do 15. uzastopnog trijumfa u nizu i izjednačio rezultat Slaviše Stojanovića.

Dan je bio totalno drugačiji, nije bilo sunca kao tog 6. maja 2017, ali navijačima Crvene zvezde počele su da titraju zlokobne scene meča koji je klub sa Marakane ostavio bez šampionske titule. Trener Zmajeva Jovan Damjanović odlučio se da šansu pruži mešovitoj postavi, nakracanoj bonus igračima, ali je servirao nekoliko iznenađenja. Dugogodišnjeg levog beka Crvene zvezde Stefana Hajdina videli smo na poziciji desnog krila sa zadatkom da umanji ofanzivne minijature Zvezdine „zlokobne“ trojke Ivanić- Rodić – Katai. Odlučio se Damjanović da visoko podigne linije tima i na prepad uhvati velikog favorita. Voždovac je prvi i jedini napad u prvom poluvremenu završio na idealan način. Posle centaršuta sa leve strane, Stoisavljević je izbegao ofsajd zamku, pobegao Milunoviću i prevario Milana Borjana.

Stanje šoka Crvena zvezda je prevazišla stalnim presingom na polovini Zmajeva, kojim je iskušavala greške rivala i otpornost mladih igrača Voždovca na agresivnost iz Liga Evrope. Imali su čvrstinu igrači Jovana Damjanovića, ali su čak u komunikaciji na terenu osetili da neće dugo izdržati pred baražnom vatrom Aleksandra Kataija i Milana Gajića.

„Daj malo da se spustimo, ne možemo ovo da izdržimo više. Ubiše nas“, otelo je jednom od defanzivaca Voždovca.

Pravo šuterski trening imao je Aleksandar Katai u prvom poluvremenu. Omogućavao mu je brz protok lopte, mnogobrojne situacije jedan na jedan, prilike za udarac, ali kad već nije mogao do gola, Zvezdin kreativac je upisao asistenciju. Uspeo je da oduzme Iveziću ničiju loptu i pomogne El Fardu Benu da stigne do 61. gola u Zvezdinom dresu i postane rekord kada je reč o stranim igračima.

Nije bilo preterane nervoze u redovima Crvene zvezde ni kada je jurila rezultatski deficit, a pogodak glavom reprezentativac Komorskih Ostrva bio je najava brzopoteznog preokreta. Do tada tihi Željko Gavrić uspeo je da pobegne po desnom boku, fino centrira na glavu Mirka Ivanića, koji je nastavio serijal prolećnih golova.

Slična slika viđena je u drugom poluvremenu. Samo što u drugom delu Voždovac nije imao snage za još jedan prepad. Utakmica na jedan gol, uz serijal šansi pred Krunićevom mrežom morala je da rezultira ubedljivim trijumom šampiona. Pogađali su još Željko Gavrić i Aleksa Vukanović posle gužve i proigravanja Ivanića

-----------------------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 27. KOLO

VOŽDOVAC – CRVENA ZVEZDA 1:4

/Stoisavljević 4 - Ben 30, Ivanić 37, Gavrić 68, Vukanović 75/

Stadion: Krov Tržnog centra

Igran bez prisustva publike

Sudija: Dragan Čolović

Žuti kartoni: Ivezić (Voždovac), Katai (Voždovac)

VOŽDOVAC (4-1-4-1): Krunić – Ivezić (46. Lasickas), Purtić, Bogdanović, Hajdin– Ajdinović (81. Stanisavljević) – Milosavljević, Cvetićanin (56. Arsić), Dukić, Stojisavljević (81. Vučić), Milojević (60. Nišić).

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan – Gajić, Pankov (69. Degenek), Milunović, Rodić – Petrović (58. Nikolić) – Gavrić (81. Falčineli), Ivanić, Kanga, Katai (69. Srnić) – Ben (46. Vukanović).

SUPERLIGA - 27. KOLO

Subota

Čukarički - Radnički Niš 0:0

Nedelja

Inđija - Novi Pazar 1:0 (0:0)

/Bastaić 88 pen/

Javor - Rad 1:1 (0:1)

/Ilić 71 - Kaluđerović 33/

Mladost - Metalac 1:1 (1:1)

/Bojović 38 - Prestiž 28/

Napredak - Bačka 2:1 (1:0)

/Marjanović 2, Melunović 61 - Ašćerić 74 pen/

Ponedeljak

Proleter - Spartak 2:0 (0:0)

/Bašanović 82, Mirosavljev 90+3/

Radnik - Vojvodina 2:2 (2:1)

/Danoski 30, Bjeković 42 ag - Drinčić 45+2, Bogdanovski 74 ag/

TSC - Mačva 3:0 (2:0)

/Milićević 8, 90+3, Banjac 37/

Voždovac - Crvena zvezda 1:4 (1:2)

/Stoisavljević 4 - Ben 30, Ivanić 37, Gvarić 68, Vukanović 75/


18.10: (1,17) Partizan (7,50) Zlatibor (16,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Mirko IvanićFK Crvena zvezdafk voždovacEl Fardu Ben

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara