Igrači Zvezde posle meča sa Radničkim (©MN Press)
Igrači Zvezde posle meča sa Radničkim (©MN Press)

Stankovićeve packe upućene Krstičiću, Falku i Staniću

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.05.22. | 10:46

Zvezdin trener ljut zbog slabog zalaganja pomenute trojice u duelu sa Radničkim iz Niša (4:1)

Poučeni iskustvom iz prva dva susreta ove sezone, kada su se namučili da na svom stadionu pobede Radnički iz Niša, crveno-beli su u naredna dva popravili efikasnost i ubedljivo savladali tim sa Čaira. Prvo 5:1 u gostima, a onda i 4:1 u subotnjem duelu petog kola plej-ofa.

Do kraja sezone ostale su još dve prepreke, gostovanje u Kruševcu, pa meč sa Voždovcem na stadionu Rajko Mitić. Aktuelni šampion i dalje ima pravo na jedan remi, zbog dva boda više ali i boljeg međusobnog učinka u duelima sa drugoplasiranim Partizanom, ipak, Dejan Stanković ne dozvoljava svojim fudbalerima opuštenje kada su na korak od pete uzastopne titule.

Izabrane vesti

Zbog toga je mladi trener bio ljut posle meča sa Nišlijama. Uprkos visokoj pobedi, obezveđenoj već u prvih dvadesetak minuta meča golovima Aleksandra Kataija, Mirka Ivanića i Ohija Omoidžuanfa za 3:0, Stanković je govorio o slaboj partiji pojedinaca u drugom poluvremenu, koje je završeno 1:1 uz nekoliko odličnih šansi za goste.

"Prvo poluvreme je bilo odlično, u drugom smo izgubili na ritmu, neko je izgubio i na odnosu, što ne bi smelo da se desi, jer Zvezdin dres je svetinja, ali to ćemo mi unutar nas da rešimo. Popustili smo, ne u smislu igre, već što se tiče odnosa ka utakmici i to su stvari na kojima ćemo raditi, jer je to nešto što samo grupa može da iznese. Svaki minut u Crvenoj zvezdi je bitan za igrača, bitan za svakog navijača koji ga vidi, ali bitan i za nas da znamo na koga možemo da se oslonimo", rekao je Stanković posle utakmice.

Nije Zvezdin strateg precizirao na koje igrače misli, a po saznanjima Mozzart Sporta reč je o Nenadu Krstičiću, Petru Staniću i Filipu Falku. Posebno je Stanković nezadovoljan kako Italijan izgleda na terenu, jer je po dolasku u klub pre godinu i po dana dobio grejs period kako bi se privikao na novu sredinu i saigrače u svom prvom inostranom angažmanu, ali nije to iskoristio da napreduje.

Verovali su u Crvenoj zvezdi da će "Mesi iz Salenta", kako su ga svojevremeno prozvali italijanski novinari zbog dobrih partija u Lečeu, posle kompletnih letnjih priprema biti na očekivanom nivou za ovu sezonu, posebno za evropske kvalifikacije, ali gol Kairatu za 5:0 i iznuđen penal protiv Rendžersa u poslednjim minutima beogradskog revanša nisu dovoljan učinak da bi se opravdalo 1.200.000 evra za njegov transfer. Ukupno je Falko ove sezone sakupio 26 nastupa (1.133 minuta), u kojima je dao dva i namestio četiri gola. Iako ima ugovor na još godinu dana, veruje se da će u Zvezdi narednih nedelja probati da dođu do sporazumnog raskida.

Što se tiče srpskih vezista, Krstičić u svom drugom mandatu na Marakani igra daleko slabije, ali i manje nego u vreme pod komandom Vladana Milojevića kada je bio jedan od njegovih najvažnijih igrača u ekipi koja je vratila Crvenu zvezdu na evropsku mapu. Iako je sakupio 41 nastup, na terenu je prosečno proveo 40 minuta. Dao je dva gola i imao asistenciju, međutim, od povratka iz AEK-a Krstičić više nije onaj igrač koji može da sakrije loptu rivalu i sačuva mirnoću u timu kada meč treba rutinski privesti kraju. Barem ne na evropskom nivou, čemu Zvezda teži. Kako i on ulazi u poslednju godinu ugovora, neće biti iznenađenje ukoliko naredne sezone bude nosio dres nekog drugog kluba.

Mladi Petar Stanić je po dolasku iz pančevačkog Žlezničara nagovestio potencijal. Očekivalo se da bi mogao biti redovan bonus u Stankovićevom timu za superligaške mečeve, međutim, povreda na pripremama u Antaliji izbacila ga je iz konkurencije na duži period. Vratio se na teren krajem marta, protiv Nišlija čak i omogućio Ohiju da se po drugi put upiše u strelce, ali i od njega i od Krstičića stručni štab crveno-belih očekuje da igraju s više energije i entuzijazma. Kao i u slučaju Kristijana Pičinija, koji je takođe nešto ranije dobio ukor kluba zbog slabog zalaganja.

Videćemo hoće li ih trenerove reči prodrmati, šansu da poprave utisak mogli bi da dobiju već u sredu u polufinalu kupa protiv Novog Pazara (18.30, stadion Rajko Mitić).


tagovi

FK Crvena zvezdaDejan StankovićNenad KrstičićFilipo FalkoPetar Stanić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara