Aleksandar Stanojević (©starsport)
Aleksandar Stanojević (©starsport)

Stanojević: Nemamo pravo da pretimo, niti pričamo o prvom mestu, ali je grupa lakša od kvalifikacija

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.08.21. | 17:13

„Sviđa mi se raspored mečeva u Ligi konferencije“, kaže strateg Partizana

Teže u kvalifikacijama nego u grupnoj fazi. Takav zaključak nametnuo se među Grobarima posle izvačenja kuglica u Istanbulu koje su u Ligi konferencija spojile crno-bele sa belgijskim Gentom, estonskom Florom i kiparskim Anortozisom, a deli ga i trener Partizana, Aleksandar Stanojević.

Šef struke crno-belih prvi put od početka sezone deluje raspoloženo kad se povede priča o rivalima na evropskoj sceni.

Izabrane vesti

Uvek je nezahvalno reći da si zadovoljan, ali ako poredimo kvalifikacione mečeve, oni su bili teži. Naravno, o svakom rivalu iz grupe, kad analiziram individualno,  mogu dosta toga da kažem, međutim, Soči i Santa Klara su predstavljali jake lige. Nije za poređenje, međutim, može da se kaže da je lakša grupa nego što su bile kvalifikacije, ali može da se desi ne prođemo grupu. Nemamo pravo da pretimo i(li) objašnjavamo kako ćemo biti prvi“ oprezan je Stanojević.

S druge strane, ko izbaci predstavnike ruskog i portugalskog fudbala, može da se nada uspešnoj sezoni u Evropi.

Malo sam gledao Gent, Floru i Anortozis. Estonci imaju 11 reprezentativaca, ispali su od Omonije na penale. Na Kipru smo imali razna iskustva. Ipak, koliko smo težak žreb imali tokom kvalifikacija, sad je bolje nego što je moglo da bude“.

Čak se i raspored dopada Stanojeviću, iako će samo tri dana pred večiti derbi morati na Rajsko ostrvo.

Sviđa mi se, odgovara mi. Prva utakmica je protiv direktnog konkurenta za prolaz, nije ni daleko putovanje. Jedino što opet neće biti spavanja, zbog kasnog početka, ali posle toga imamo dva meča kod kuće“.

Raduje ga način na koji je Partizan izgledao tokom kvalifikacionog puta.

Najzadovoljni sam karakterom, energijom, odlučnošću da nešto uradimo, taktičkom disciplinom i shvatanjem da smo kolektiv. Pojedinci ne mogu da budu iznad njega. Razni igrači su rešavali, svi smo bili kao jedan, ako je neko postigao važan gol, a sledeći meč sedeo na klupi, shvatio je da je to u korist ekipe. Na sve to, impresivna je bila energija navijača, gurala nas je napred“.

Veliki posao odradila je i struka. Podatak da je poslednja četiri gola u Evropi Partizan postigao iz prekida jasan je pokazatelj koliko se bavi detaljima.

„Obraćamo dosta pažnje na defanzivne i ofanzivne prekide, jedan gol je Natho namestio, tri Jojić, sve smo radili... Vodimo računa koji bek igra kad je Šćekić u timu, koga i kako iz odbrane uparujemo sa ofanzivcima. Ne pričam napamet, sve je dokumentovano“, osmehuje se Aleksandar Stanojević.

Ima i razloga...

JOJIĆ U TOP TRI PO TRČANJU

Poseban šmek Partizanovom pohodu ka grupnoj fazi Lige konferencija dao je Miloš Jojić.

Uz Lazara Markovića najviše je „nadošao“ tokom leta. Radi celu utakmicu, uvek je u top dva ili tri igrača kad govorimo o trčanju u visokom intenzitetu. Igra jednostavno, pojavi se u protivničkom kaznenom prostoru, iz drugog plana je dao gol Sočiju, protiv Santa Klare je namestio, izvodi prekide, prihvata i kad sedi na klupi“, veze komplimente Stanojević.

POJAČANJA? IMAO SAM TRI PIKA...

Ušao je letnji prelazni rok u završnu fazu, ali je otvoreno pitanje hoće li još neki fudbaler zadužiti crno-beli dresu.

„Sve je moguće. Videli ste izjavu Ilieva, to je to. Rekao sam još na pripremam šta želimo, hteli su da dovedemo, u jednom trenutku bili blizu, ali sam za to da ne angažujemo igrača ako nismo sto odsto sigurni. Da, hoćemo, ali ne po svaku cenu. Imao sam tri pika, svidela su mi se, klub zna šta mi je potebno, radi na tome, a videćemo hoće li neko doći“, obazrivo će Stanojević.

PRED 100. POBEDOM

Ukoliko u nedelju Partizan savlada Radnički biće to 100. trijumf Aleksandra Stanojevića na klupi crno-belih..

Nisam razmišljao... Koncentrisan sam na svaki sledeći korak, ne zanima me šta je bilo pre, niti šta će biti posle. Pogotovo što možete da pobedite 100 utakmica, ali ako izgubite 101, onda sve prethodno ne važi“.


tagovi

FK PartizanAleksandar StanojevićSuperliga Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara