Stanojević tokom duela sa Santa Klarom (Foto:Starsport)
Stanojević tokom duela sa Santa Klarom (Foto:Starsport)

Stanojević pred Floru: Pobeda nas približava drugoj fazi! Vredimo, čim igramo dvaput sedmično

Vreme čitanja: 4min | sre. 29.09.21. | 12:44

Trener Partizana oprezan pred dolazak Estonaca u Humsku

Kad su formirane grupe premijernog izdanja Lige konferencija opšti zaključak je bio da Flora slovi za autsajdera i da će predstavljati topovsko meso, ekipu za popravljanje gol-razlike. Tim pre što su se Estonci prvi put probili do UEFA takmičenja i nemaju bitan otisak na evropskom fudbalskom reljefu. Zato većina poklonika sporta u Srbiji susret Partizana sa ekipom iz Talina (četvrtak, 18.45, TV Arena sport 1, RTS 1) tretira kao zicer za srpskog predstavnika i upisivanje bodova na koje su svi računali.

Naročito posle vrlo dobrog otvaranja i pobede nad Anortozisom na Kipru (2:0). S obzirom da naredna dva meča crno-beli igraju pred svojom publikom crta im se put ka prezimljavanju, a da bi se to desilo potrebno je da opravdaju ulogu favorita i pokažu da s pravom ciljaju prvo mesto u konkurenciji još Genta, koji će 21. oktobra doći u Beograd.

Izabrane vesti

Ovaj meč može dosta da nam pomogne da prezimimo. Daćemo sve od sebe da potvrdimo kvalitetno izdanje sa Kipra. Dolazi nam u goste estonska ekipa, sa 14 reprezentativaca i ogromnim internacionalnim iskustvom, njeni igrači u proseku imaju po 50, 60 susreta za državni tim u nogama, ali nama trijumf otvara vrata prezimljavanja. Druga pobeda bi nas približila plasmanu u narednu fazu, zato ulazimo sa posebnom energijom. Srećni smo što imamo dosta utakmica ove jeseni, spremali smo se za ritam od dva susreta sedmično, to znači da vredimo. Želimo što duže da ostanemo u Evropi“, precizirao je Aleksandar Stanojević, trener Parnog valjka.

Stanojevićev sastav dočekuje drugo kolo grupne faze čeka u vrlo dobrom raspoloženju, jer se posle večitog derbija vratio na trijumfalni put. I to u sedmici kad su mu pažnju odvlačile sporedne stvari (odlaganje utakmice večitog rivala i raskid ugovora sa Sejdubom Sumom, emotivno izlaganje šefa struke povodom zamerki dela javnosti), pokzao je psihološku stabilnost, savladavši najpre Mladost u Lučanima (2:0), da bi zagrejao Grobare uverljivom izdanjem protiv Spartaka (5:0). To bi trebalo da predstavlja uvod za očekivanu pobedu nad Florom, mada...

„Kao čovek iz struke, svestan sam da je svaka evropska utakmica zahtevna. Videli ste koliko opasni mogu da budu Luksemburžani, šta ove sezone radi moldavski Šerid, tu su i Estonci. Svi su ozbiljni, savremeni fudbal tako funkcioniše. Videćete da će Flora izaći visoko na našu polovinu, pokušati da igra presing, u timu ima nekoliko igrača koji su savladali našu reprezentaciju u Beogradu. Naravno da ne možemo da pobegnemo od uloge favorita, ali analizirajte rezultate ekipe iz Talina u poslednje vreme i sve će vam biti jasno. Protiv Genta je igrala egal, moglo je da se završi i drugačije“.

Jasno je, ipak, da će se u Beogradu pitati Partizan. Naročito usled podatka da u svojoj kući ne zna za poraz u svim takmičenjima od decembra 2019.

„Flora neće igrati bunker, nije se tako postavila ni protiv Belgijanaca, ni ranije protiv Legije. Tim uvek biram u odnosu na rivala, ne mora da znači da je najbolji onaj koji sutra istrči, ali jeste za tu utakmicu. S druge strane, naši napadači, Rikardo i Menig su u dobroj formi, ali da ne otkrivamo sad ko će igrati“.

Potvrdio je Stanojević da je Lazar Marković u konkurenciji, iako nije igrao poslednja dva superligaška meča, ali je ostao zakopčan na pitanje da li mu odsutnost bonus pravila u Evropi otvara dodatne kombinacije baš za meč sa Estoncima.

„Znate da sam protivnik bonus pravila. Potrebno je da igraju najbolji igrači. Nisam za to da se fudbaleri stavljaju na silu. Neke mečeve, baš u Evropi, počinjao je Nemanja Jović, svejedno nam je...“

ILIĆ, IVIĆ, TOMIĆ I KEŽMAN BI I SAD MOGLI DA IGRAJU ZA PARTZAN

Prethodni dvomeč ovih rivala završen je rezultatom 10:1 u korist Partizana, pošto je u Beogradu slavio 6:0 u kvalifikacijama za Ligu šampiona 1999, a 4:1 u Talinu u revanšu. Otad su prošle 22 godine...

„Vremena su se promenila. Tad smo bili veliki favoriti, sad je drugačija situacija, ne možemo ništa da primenimo iz pripreme tog dvomeča, mada je jasno da smo imali kvalitetan sastav i da bi Vlada Ivić, Saša Ilić, Igor Duljaj, Mateja Kežman i Đorđe Tomić mogli i u današnjem Partizanu da igraju. Sigurno“, podvlači Stanojević, akter mečeva u vreme kad je na klupi sedeo Miodrag Ješić.

ESTONCI IMAJU VIŠE EVROPSKIH UTAKMICA OD NAS

Nekadašnji Partizanov, a sadašnji Levadijin štoper, Milan Mitrović, analizirajući Floru, ukazao je na značaj veziste Vasiljeva i napadača Sapniena.

„Saglasan sam da su gostima to bitni igrači. Imaju još nekoliko momaka koji su za reprezentaciju igrali protiv Belgije, Portugala ili Holandije, skupili su više evropskih mečeva nego naši fudbaleri i neće biti fascinirani ambijentom. Navikli su na ovakve utakmice“, dodao je Stanojević, uz napomenu da Flora poseduje fantastičnu tranziciju.

 


tagovi

Aleksandar StanojevićFK PartizanFlora

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara