Stanojević (© Star sport)
Stanojević (© Star sport)

Stanojević pred premijeru u Nišu: Nemoguće je napraviti isti rezultat kao jesenas

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.02.22. | 13:37

„Nemamo vremena da se zagrevamo“, kaže trener Partizana koji će u Nišu igrati bez Fejse i Jevtovića, dok Marković nije potpuno spreman

Partizan na pol-poziciji, kako reče Miloš Vazura (i) prvi favorit za titulu. Istu konstataciju upotrebljava i Aleksandar Stanojević, međutim, za razliku od generalnog direktora deluje trener crno-belih umerenije, pa kvalifikaciju naziva – trenutnom.

Razlog: ništa ne garantuje. Do kraja osnovnog dela prvenstva ostalo je devet kola, još sedam u plej-ofu, igraće se i dva večita derbija... S druge strane, situacija u kojoj ekipa iz Humske nije bila skoro pet godina hrabri je da će u maju proslaviti šampionski trofej. Eventualno duplu krunu.

Izabrane vesti

Kad imate pet bodova prednosti, trenutni ste favorit. Jedna utakmica može da promeni sve. Rano je pričati o bilo čemu, Crvena zvezda se mnogo pojačala, ali i mi igramo dobro. Bitno je da imamo šanse da osvojimo naslov. Jači smo za još jedne pripreme. Prepostavljam da smo neke stvari podigli na viši nivo. Angažovali smo pojačanja, ali nam je mali problem stvorila povreda Danila Pantića, u kratkom vremenskom roku bilo je teško dovesti sličan profil fudbalera“, rekao je Stanojević dan uoči prolećne premijere u Nišu (subota, 14.30, TV Arena sport Premijum 1).

U taboru lidera su optimisti, mahom fokusirani na sopstveno dvorište, što ne znači da krajičkom oka ne gledaju u komšiluk.

„Ispratio sam dešavanja u prelaznom roku i kontrolne utakmice Crvene zvezde. Dobro se pojačala, dobra je ekipa, za svaku poziciju konkurišu po tri igrača. Nama je važno da smo u trci za titulu i nadam se da će tako ostati do kraja“.

Da bi se to desilo, potrebno je nastaviti jesenji trend po kome se prave dugački trijumfalni nizovi.

„Nemoguće je napraviti isti rezultat, da pobedimo sve i odigramo samo dvaput nerešeno. Ako gledamo rezultatski, teško je ostvariti tako nešto. Odigrali smo neke utakmice dosta dobro, neke dobro, neke manje dobro. Nadam se da ćemo u drugom delu sezone igrati brže, da ćemo u nekim trenucima moći da koristimo drugi sistem. Igrali smo i ranije sa trojicom pozadi, u Gentu, Gornjem Milanovcu, protiv Kolubare ili u prijateljskom susretu sa Tikvešom. Nemam problem da promenim sistem. To su novine. Dobićemo i svežijeg Markovića i Natha, nadam se da će se mlađi igrači podići“.

Prvi zvaničan ispit u 2022. je Radnički, na Čairu, jedinom stadionu u Srbiji na kome se Aleksandar Stanojević nije radovao prvenstvenoj pobedi.

„Moja ekipa mora da bude spremna 100 odsto već sad. Nemamo mi vremena da se, kao, zagrevamo, pa ćemo biti spremni za treće kolo. Nedostaje nam povređeni Pantić, a tek bi trebalo u jači ritam da uđu Marko Jevtović i Ljubomir Fejsa. Lazar Marković se vratio posle duge pauze – baš kao i Natho – nije 100 odsto spreman, poslednji se priključio rekonvalescentima, međutim, izgleda dobro. Videćemo kako će se odvijati meč u Nišu. Imamo plan“, dodao je trener Partizana.

OZBILJNO RAČUNAM NA LUKAČA

Izborio se Aleksandar Popović za status prvog golmana Partizana, međutim, Stanojević uverava da će i preostala dvojica čuvara mreže dobiti šansu.

Rotiraćemo golmane na proleće. Ovo je timska borba. Naravno da znam ko će braniti u Nišu, ali to nema veze sa generalnom probom. Drago mi je i da je Milan Lukač podigao formu. Na njega ozbiljno računam, može i on da brani, nikakav problem nemam“, konstatovato je trener Parnog valjka.

DA NE SVOJATAMO VLAHOVIĆA, SAM SE ZA OVO IZBORIO

Dva gola u prve dve utakmice za Juventus lansirale su Dušana Vlahovića u orbitu interesovanja (ne samo) italijanske sportske javnosti i oduševile sve u Partizanu.

„Za Juve sam uvek navijao, jer je crno-beli. Divim se Vlahoviću. Da ga mi ne svojatamo sad nešto, dečko se izborio za ovo muški, sam. Naravno da smo ponosni“, zaključio je Stanojević.


tagovi

FK PartizanAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara